Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Eurogroup: Πάρτε την 6η δόση - Επιταχύνετε το «κούρεμα»

Eurogroup: Πάρτε την 6η δόση - Επιταχύνετε το «κούρεμα»Μετά από σήριαλ εβδομάδων, εγκρίθηκε χτες από το Eurogroup η εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. 
«Το Eurogroup ενέκρινε την εκταμίευση της έκτης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα», είπε από τις Βρυξέλλες ο κ. Γιούνκερ και σημείωσε ότι οι επιστολές που έλαβε το Eurogroup από τους τρεις αρχηγούς των πολιτικών ομάδων οι οποίες υποστηρίζουν τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας, αλλά και από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ικανοποίησαν πλήρως το αίτημα για έγγραφες δεσμεύσεις σχετικά με την εφαρμογή του Μνημονίου και τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου.

Ο κ. Γιούνκερ είπε ακόμα ότι θα στείλει και ο ίδιος επιστολή στον Έλληνα πρωθυπουργό, δηλώνοντας την ικανοποίησή του για τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να υλοποιήσει τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου.
Στα μέσα Δεκεμβρίου η εκταμίευση
Σε ό,τι αφορά την εκταμίευση της έκτης δόσης, συνολικού ύψους 8 δισ. ευρώ, ο κ. Γιουνκέρ διευκρίνισε ότι θα πραγματοποιηθεί περί τα μέσα Δεκεμβρίου, αφού προηγουμένως, λάβει την έγκριση από το ΔΝΤ.
Παράλληλα, ο κ. Γιούνκερ απηύθυνε έκκληση στις ελληνικές αρχές να επιταχύνουν τις συνομιλίες με τους ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας για την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων, το λεγόμενο PSI, ούτως ώστε η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί περί τα τέλη Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.