Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Παραλύει η χώρα την Πέμπτη από την 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ

Παραλύει η χώρα την Πέμπτη από την 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ 
Πανελλαδική απεργία έχουν προγραμματίσει για την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, σε μια προσπάθεια να εκφράσουν για άλλη μια φορά την αντίθεσή τους στα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων για το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας καθώς και για τις περικοπές των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.  

Το κάλεσμα των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ είναι για τις 11 το πρωί της Πέμπτης στην πλατεία Κλαυθμώνος. Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 1ης Δεκεμβρίου και τις συγκεντρώσεις που θα οργανώσει σε όλη τη χώρα, καλεί τους εργαζομένους το ΠΑΜΕ. Η συγκέντρωση της Αθήνας είναι προγραμματισμένη στις 11.00 στην πλατεία Ομονοίας.   

«Την 1 Δεκέμβρη κανείς να μην πάει στη δουλειά, να νεκρώσουν τα εργοστάσια, τα γραφεία, τα λιμάνια, να μη δουλέψει μηχανή», τονίζεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.   

Κάλεσμα ΚΚΕ για συμμετοχή στην απεργία
     

Με την προτροπή να υπάρξει πανστρατιά στην απεργία της 1ης Δεκέμβρη με το ΠΑΜΕ ώστε να γίνει «το νέο ξεκίνημα της λαϊκής αντεπίθεσης» το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ προειδοποιεί τους εργαζόμενους ότι «δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος», επισημαίνοντας ότι «ο πόλεμος στην εργατική τάξη γίνεται όλο και πιο ανελέητος».   

Με ανακοίνωσή του , το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι «αποκτά κατεπείγοντα χαρακτήρα η οργάνωση της εργατικής λαϊκής πάλης, της δράσης και της αλληλεγγύης για την παρεμπόδιση και την ανατροπή των εξοντωτικών μέτρων της μαύρης συγκυβέρνησης και των συνεπειών της κρίσης».     

Μάλιστα, επισημαίνει ότι ο λαός πρέπει «να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο γενικευμένης στάσης πληρωμών».   

Δεμένα τα πλοία 
 

Tη συμμετοχή της στην 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ, την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου, αποφάσισε η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας «με απεργία στο λιμάνι του Πειραιά των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και με έναρξη την 00.01 και λήξη την 24.00». 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΝΟ «με τη συμμετοχή της στην απεργία προτάσσει το μείζον ζήτημα της συνεχιζόμενης για ένα χρόνο πολιτικής επιστράτευσης των Ελλήνων ναυτεργατών, τρεις φορές την τελευταία οκταετία». 
Απεργεί η ΟΜΕ - ΟΤΕ 

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την 1η Δεκεμβρίου ανακοίνωσε η ΟΜΕ-ΟΤΕ, καλώντας όλους τους εργαζομένους στον Όμιλο να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή της συγκέντρωση που θα γίνει στο Πεδίον του ΄Αρεως στις 11.00. 

Συμμετέχει και η ΠΟΕ - ΟΤΑ
Εξάλλου, στην απεργία της Πέμπτης, συμμετέχει και η ΠΟΕ – ΟΤΑ καλώντας όλους τους εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση, που θα γίνει στο Πεδίον του Αρεως στις 11.00. Η προσυγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 στην πλατεία Καραϊσκάκη. 

Κλειστά τα δικαστήρια 
«Κλειστά» θα παραμείνουν τα δικαστήρια της χώρας την Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, καθώς η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) θα συμμετέχει στην Πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ που πραγματοποιείται την ίδια μέρα.    
Απεργούν και οι μηχανικοί 

Τη συμμετοχή του στην 24ωρη πανελλαδική-πανεργατική απεργία των ΑΔΕΔΥ  ΓΣΕΕ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη ανακοίνωσε το Τεχνολογικό Επιμελητήριο Ελλάδας ΤΕΕ. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «οι διπλωματούχοι μηχανικοί αντιδρούν στα αλλεπάλληλα αντεργατικά, αντικοινωνικά και αντιαναπτυξιακά μέτρα που υλοποιούνται από την κυβέρνηση κατ’ επιταγή της τρόικα».   

Στάσεις εργασίας στον ΟΑΣΘ
 

Σε στάσεις εργασίας -πρωί και απόγευμα- θα προχωρήσουν την 1η Δεκεμβρίου, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η ΓΣΕΕ.   

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:30΄ το πρωί και από τις 21:00΄ έως τη λήξη της βάρδιας.   

Από τον ΟΑΣΘ διευκρινίζεται ότι τα πρώτα πρωινά δρομολόγια των γραμμών, θα πραγματοποιηθούν σταδιακά μετά τις 08:00΄π.μ. και έως τις 08:30 π.μ., αναλόγως της αποστάσεως των αφετηριών και τερμάτων από τα αμαξοστάσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.