Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΒΙΕΝΝΗ: Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ


Η καλή υποδομή της Βιένης, η ασφάλεια στους δρόμους της και οι καλές υπηρεσίες υγείας της, την καθιστούν ως την ωραιότερη πόλη στον κόσμο για να ζει κανείς, σύμφωνα με την ετήσια παγκόσμια έρευνα της εταιρείας συμβούλων ανθρωπίνου δυναμικού Mercer. Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Βαγδάτη, ενώ σε χαμηλή θέση είναι και η Αθήνα εξαιτίας της...
πολιτικής αστάθειας. Στις υψηλές θέσεις του καταλόγου βρίσκονται επίσης γερμανικές και ελβετικές πόλεις, με τη Ζυρίχη, το Μόναχο, το Ντίσελντορφ, τη Φρανκφούρτη, τη Γενεύη και τη Βέρνη να βρίσκονται στις 10 πρώτες.

Στα συν της Βιέννης είναι, με τα πολύ όμορφα κτίρια, τα πάρκα και το εκτεταμένο δίκτυο για ποδηλάτες είναι και η πρόσφατη μείωση του κόστους του εισιτηρίου της για τα δημόσια μέσα μεταφοράς σε 1 ευρώ την ημέρα. Άλλο ένα θετικό χαρακτηριστικό είναι τα χαμηλά ποσοστά της εγκληματικότητας.

Η Mercer, καταρτίζει επίσης κατάλογο για την ασφάλεια των πόλεων. Στον κατάλογο αυτό η Αθήνα καταλαμβάνει χαμηλή θέση, λόγω των συμπλοκών ανάμεσα στους διαδηλωτές και την αστυνομία και την πολιτική αστάθεια.

"Το 2011 η Αθήνα κατατάσσεται στην Ευρώπη στις πιο χαμηλές θέσεις του καταλόγου για την προσωπική ασφάλεια", επισημαίνει ο ερευνητής της Mercer, Λάγκιν Παρακάτιλ.

Παράλληλα και το Όσλο βρίσκεται στην 24η θέση στον κατάλογο αυτόν για την προσωπική ασφάλεια μετά το μακελειό τον Ιούλιο από τον Άντερς Μπράιβικ. Συνήθως βρισκόταν στις πρώτες 15 θέσεις, σύμφωνα με τη Mercer.

Τέλος η πολιτική αναταραχή, η έλλειψη ασφάλειας και οι επιθέσεις σε ντόπιους και ξένους κατατάσσουν τη Βαγδάτη στο χειρότερο μέρος για να μείνει κανείς το 2011.

Οι 10 πόλεις που έρχονται πρώτες όσον αφορά την ποιότητα ζωής στον κατάλογο της Mercer, είναι:

1. Βιέννη, Αυστρία

2. Ζυρίχη, Ελβετία

3. Όκλαντ, Νέα Ζηλανδία

4. Μόναχο, Γερμανία

5. Ντίσελντορφ, Γερμανία

6. Βανκούβερ, Καναδάς

7. Φρανκφούρτη, Γερμανία

8. Γενεύη, Ελβετία

9. Βέρνη, Ελβετία

10. Κοπεγχάγη, Δανία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.