Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Έτοιμες οι ΗΠΑ να βοηθήσουν την Ευρώπη με την κρίση χρέους

Έτοιμες οι ΗΠΑ να βοηθήσουν την Ευρώπη με την κρίση χρέους    
Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν την προθυμία της Ευρώπης να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να δώσει τέλος στην κρίση χρέους που ταλανίζει τη Γηραιά Ήπειρο, αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των ΗΠΑ-Ε.Ε., στον απόηχο της συνάντησης του προέδρου Barack Obama με αξιωματούχους της Ε.Ε. 

"Οι ΗΠΑ καλωσορίζουν τις δράσεις τις Ε.Ε. και την αποφασιστικότητα της να κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα που θα διασφαλίσουν την χρηματοοικονομική σταθερότητα της Ευρωζώνης και θα δώσουν λύση στην κρίση", σημειώνεται στην ανακοίνωση. 

Ο πρόεδρος Obama δήλωσε πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να βοηθήσουν την Ευρώπη με την κρίση χρέους. ΗΕυρωπαϊκή Ένωση από την πλευρά της προσμένει τις προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής των ΗΠΑ. 

Πιέσεις των ΗΠΑ προς ΕΕ για αποφασιστική λύση στην κρίση χρέους 


Την ανάγκη να δράσει αποφασιστικά η Ευρώπη για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ, σε δηλώσεις του με αφορμή τη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ με αξιωματούχους της Ε.Ε. στην Ουάσιγκτον.

«Η Ευρώπη έχει και τους πόρους και την ικανότητα να αντιμετωπίσει το θέμα και πρέπει να δράσει αποφασιστικά και οριστικά για την επίλυση αυτού του προβλήματος», υπογράμμισε ο Κάρνεϊ, σημειώνοντας ότι αυτό θα είναι το μήνυμα που θα μεταφέρει ο Μπαράκ Ομπάμα στις σημερινές επαφές του.

Πηγές: Capital.gr - naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.