Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

«Ξεσπαθώνει» η Άννα με μανιφέστο

«Ξεσπαθώνει» η Άννα με μανιφέστο  
Άρθρο μανιφέστο με τίτλο «Το στοίχημα της ανασυγκρότησης» και φόντο τις εκλογές, τις συμμαχίες και την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ υπογράφει στην εφημερίδα «Τα Νεα» η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου. Λαμβάνοντας μέρος στο διάλογο για το μέλλον της πράσινης παράταξης και της κεντροαριστεράς που ανοίγει η εφημερίδα η κ. Διαμαντοπούλου φαίνεται να απομακρύνεται από την άλλοτε «ομάδα» των τριών και να διεκδικεί - έστω- υποψηφιότητα.  


«Νέο αίμα, νέες λογικές και νέα κουλτούρα σε συνδυασμό με εμπειρία και έργο, πρέπει να δώσουν την αναγκαία ανασυγκρότηση σε κόμματα και πολιτικό σύστημα» τονίζει η υπουργός Παιδείας και μεταξύ άλλων τονίζει:  «Αυτό κατ' εξοχήν αφορά την ευρύτατη δημοκρατική παράταξη, που πλειοψηφικά έχει εκφραστεί μέχρι σήμερα από το ΠΑΣΟΚ. Τις κοινωνικές δυνάμεις που σήμερα αποστρέφονται την πολιτική και καλύπτουν διαχρονικά τον χώρο του δυναμικού Κέντρου και της υπεύθυνης Αριστεράς. Με νέες προσεγγίσεις, νέα δομή και κατάλληλη ηγεσία να προωθηθεί πρόγραμμα εθνικής ανασυγκρότησης με οργανωμένο διάλογο.

Η κ. Διαμαντοπούλου επιμένοντας «περι χαρακτηρισκών νέας αρχής» ξεκαθαρίζει ότι πρώτα πρέπει να γίνουν εκλογες και ύστερα να ακολουθήσουν οι πρωτοβουλίες στο εσωτερικό του  ΠΑΣΟΚ ή στα κόμματα συμπληρώνοντας ότι «Η όποια βεβαίως προσέγγιση τελεί υπό την αίρεση των δραματικών εξελίξεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, γι' αυτό και η χώρα πρέπει να έχει εναλλακτικά σχέδια δράσης.Πάντως η σημερινή πραγματικότητα στη χώρα επιβάλλει λόγο σαφή και τεκμηριωμένο, συγκεκριμένο πρόγραμμα και στόχους».

Η κ. Διαμαντοπούλου αναφέρεται επίσης και στη διεθνή κρίση και τους στόχους που θα πρέπει να θέσει η χώρα: 
1. Την παραμονή της χώρας στο ευρώ με εφαρμογή των δεσμεύσεων και των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων. Εξοδος από το ευρώ σημαίνει απώλεια εθνικού κεκτημένου και καταστροφή κοινωνικών και οικονομικών δομών.
2. Τη δημιουργία ενός «δικτύου αλληλεγγύης» για την άμεση υποστήριξη των θυμάτων της κρίσης, που είναι κυρίως γυναίκες και παιδιά. Επιβεβλημένη και για την αποτροπή της κοινωνικής αποσύνθεσης και έκρηξης.
3. Την αξιοποίηση και προσέλκυση εθνικών, ευρωπαϊκών και άλλων κεφαλαίων σε όλους τους βασικούς τομείς όπου η χώρα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα, με ειδικό καθεστώς επενδύσεων. Επιβεβλημένη για να κινηθεί η οικονομία, να υπάρξουν δουλειές.

Ειδικότερα, για το θέμα της παραμονής στην Ευρωζώνη επισημαίνει ότι «απαιτείται σεβασμός και εφαρμογή των συμφωνημένων, με πρώτη την εξάλειψη του εθνικού άγους της φοροδιαφυγής, σύνδεση των μεταρρυθμίσεων με το νέο μοντέλο παραγωγής κ.λπ. Χωρίς επικίνδυνους λαϊκισμούς, με καθαρή συνεργασία πολιτείας και κοινωνικών εταίρων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.