Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΣΤΟ 10% ΕΦΤΑΣΕ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ


Απο ΤΑ ΝΕΑ Οnline

Το ποσοστό ανεργίας στη ευρωζώνη έφθασε το 10% τον Φεβρουάριο, καταγράφοντας ελαφρά αύξηση σε σχέση με το 9,9% του προηγούμενου μηνός, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που δόθηκαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα από τη Eurostat... 


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ήδη ανακοινώσει στις πρώτες της εκτιμήσεις για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2009 ότι η ανεργία έφθασε το συμβολικό όριο του 10%, πριν αναθεωρήσει προς τα κάτω τις προβλέψεις της.

Σύμφωνα με τελικά στοιχεία της Eurostat, η ανεργία έφθασε το 9,8% τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο και στη συνέχεια το 9,9% το Νοέμβριο, Δεκέμβριο και Ιανουάριο.

Στο σύνολο των 27 χωρών της ΕΕ, η ανεργία έφθασε το 9,6% τον Φεβρουάριο, καταγράφοντας ελαφρά άνοδο σε σχέση με το 9,5% του Ιανουαρίου.Τον Φεβρουάριο, η Eurostat κατέγραψε 61.000 ανέργους περισσότερους από τον Ιανουάριο στην ευρωζώνη, ανεβάζοντας σε 15,749 εκατομμύρια το συνολικό αριθμό των ανέργων. Στο σύνολο της ΕΕ οι άνεργοι ανέρχονταν τον Φεβρουάριο σε 23,019 εκατομμύρια, δηλαδή 131.000 περισσότεροι από τον Δεκέμβριο.

Στη Γερμανία όμως, μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, το ποσοστό των ανέργων μειώθηκε αναπάντεχα το Μάρτιο: Από το 8,7% του προηγούμενο μήνα έπεσε στο (μη προσαρμοσμένο) 8,5% (η προσαρμοσμένη διαφορά δείχνει πάλι μείωση 0,1%).

Οι 31.000 λιγότεροι άνεργοι που σημαίνει η μεταβολή (ενώ οι αναλυτές υπολόγιζαν σε 7.000 περισσότερους Γερμανούς χωρίς δουλειά το Μάρτιο) δεν οφείλονται τόσο στην αναζωογόνηση της αγοράς εργασίας, αλλά στα κυβερνητικά προγράμματα που προωθούν μειωμένα ωράρια εργασίας.

Ο πληθωρισμός αυξήθηκε τον Μάρτιο στην ευρωζώνη στο 1,5% σε διάστημα ενός έτους, στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και έναν χρόνο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Eurostat.

Οι αναλυτές που ερωτήθηκαν σχετικά από την Dow Jones Newswires εκτιμούν ότι το ποσοστό θα διαμορφωθεί τελικά στο 1,2%.

Είναι το υψηλότερο ποσοστό από τον Δεκέμβριο του 2008, όταν ο πληθωρισμός βρισκόταν στο 1,6%, έχοντας κατεβεί κάτω από το όριο του 2% για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2007.

Πρόκειται για σαφή αύξηση σε σχέση με τον περασμένο μήνα, όταν ο πληθωρισμός βρισκόταν στο 0,9%. Το Νοέμβριο 2009 βρισκόταν στο 0,5%, τον Δεκέμβριο στο 0,9% και τον Ιανουάριο 2010 στο 1%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.