Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Η βιομηχανία της Παραπλάνησης. Τα ελληνικά συστημικά ΜΜΕ και η χάλκευση των ειδήσεων

Πηγή: Βασίλης Ανδριανόπουλος – Hot Doc

Την ώρα που μόλις το 26% των Ελλήνων θεωρεί ότι τα εθνικά ΜΜΕ παρέχουν αξιόπιστες πληροφορίες, αυτά συνεχίζουν να θίγουν περαιτέρω την πληγωμένη τιμή της ελληνικής δημοσιογραφίας με την κατασκευή ψευδών ειδήσεων.

Σε πλήρη ανασκευή δημοσιεύματος της (22.3.2015) με το οποίο κατηγορούσε τον σημερινό αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο ότι «υποσχόταν διορισμούς απολυμένων από το δημόσιο με προμήθεια 12%» προχώρησε η εφημερίδα «Το Βήμα» και ενώ εκκρεμούσε αγωγή του αναπληρωτή υπουργού εναντίον της για το εν λόγω δημοσίευμα. «..Διευκρινίζουμε ότι, όπως εκ των υστέρων διαπιστώσαμε, τα περί δήθεν προμήθειας του για τον διορισμό απολυμένων ή τεθέντων σε διαθεσιμότητα υπαλλήλων και οι συναφείς τίτλοι που συνόδευαν το δημοσίευμα (2232015) δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα».

Η ανακοίνωση του «Βήματος» φαίνεται να δίνει τέλος σε μια ιστορία που παρέμενε στη δημόσια σφαίρα για παραπάνω από έναν χρόνο, ενώ ήρθε λίγες μόλις ημέρες μετά την έρευνα του Ευρωβαρόμετρου για το 2016, σύμφωνα με την οποία μόλις ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.