Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Η συμφωνία «κλειδώνει» αλλά με πιο τίμημα; – Αφορολόγητο στα 5.900 ευρώ και μειώσεις συντάξεων κατά 30%!

euros2r_580_355
ΠΑΛΙ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ «ΜΑΡΜΑΡΟ»
Το οριστικό τέλος στις διαπραγματεύσεις δεν μπήκε ακόμη ούτε στο αφορολόγητο, ούτε και στις συντάξεις, έχει διαμορφωθεί ωστόσο το βασικό πλαίσιο που φέρνει σημαντικές απώλειες για το εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων.
Σε ότι αφορά στο αφορολόγητο η συμφωνία προβλέπει νέο χαράτσι για όλους με εισοδήματα άνω των 421 ευρώ/μήνα σε ό,τι αφορά στους μισθωτούς και 490 ευρώ/μήνα σε ότι αφορά στους συνταξιούχους καθώς το πλαφόν στο αφορολόγητο πέφτει από τα 8.636 ευρώ στα 5.900 ευρώ. Αυτό θα σημάνει επιπλέον φόρο για όλους και νέους φόρους για ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα, μισθούς και συντάξεις πείνας δηλαδή που μέχρι σήμερα δεν πλήρωναν καθόλου φόρο.
Η συμφωνία είναι η μείωση του αφορολόγητου να οδηγήσει σε έσοδα της τάξης του 1% από το 2019 και μετά.
Σε ό,τι αφορά στις συντάξεις αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτά δυο σενάρια . Οι δανειστές ήταν κάθετοι στις μειώσεις και έτσι το πρώτο σενάριο λέει ότι η μείωση θα γίνει σε μια δόση από το 2020. Η ελληνική πλευρά ωστόσο συνεχίζει να πιέζει ώστε η μείωση να γίνει τμηματικά με αρχή μια μείωση της τάξης του 50% στην προσωπική διαφορά.
Σε κάθε περίπτωση η μείωση της προσωπικής διαφοράς θα σημάνει και μείωση των αποδοχών όσων παίρνουν σύνταξη πάνω από 800 ευρώ το μήνα κατά 30%.
Τις τελευταίες ημέρες έχει διαμορφωθεί ένα πλαίσιο που ίσως επιτρέψει τελικά οι περικοπές να είναι λίγο μικρότερες από το 2% του ΑΕΠ, κοντά στο 1,8% με 1,9% του ΑΕΠ ωστόσο πολλά θα κριθούν την ερχόμενη Πέμπτη στο euro working group.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.