Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Δείτε live το 20ό Συνέδριο του ΚΚΕ

maxresdefault_1_1
Με τον «Οδηγητή» του Χρήστου Λεοντή σε στίχους του Κώστα Βάρναλη ξεκίνησε το 20ό Συνέδριο του ΚΚΕ. Οι εργασίες άρχισαν στις 10 π.μ., στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής στον Περισσό, με μουσικούς και τραγουδιστές να σηκώνονται ανάμεσα στους συνέδρους και να τραγουδούν τον «Οδηγητή» δίνοντας μία διαφορετική νότα στην έναρξη. Στο τέλος οι τραγουδιστές ύψωσαν τη γροθιά τους κρατώντας κόκκινα γαρίφαλα, τα οποία στη συνέχεια μοίρασαν στους συνέδρους.
Στη συνέχεια προβλήθηκε βίντεο με την ιστορική πορεία του ΚΚΕ, όπου μεταξύ άλλων προβάλλονταν ο Γιάννης Ρίτσος και ο Νίκος Μπελογιάννης.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, γ.γ. της ΚΕ του κόμματος θα παρουσιάσει την εισήγηση του Συνεδρίου το οποίο θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες.
Παρόντες στο συνέδριο ως προσκεκλημένοι είναι ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.
Στην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, έχουν προσκληθεί επίσης άνθρωποι του εργατικού – λαϊκού κινήματος, της κοινωνικής ζωής, του πολιτισμού και της επιστήμης. Επίσης όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση έχουν προσκληθεί «εκπρόσωποι της δρακογενιάς του Κόμματος, της δεκαετίας του 1940, που σήκωσαν το βάρος της ένοπλης πάλης μέσα από το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ και τον ΔΣΕ».


Το βίντεο του Συνεδρίου
Στο συνέδριο δεκάδες χαιρετιστήρια μηνύματα αλληλεγγύης έχουν στείλει επίσης κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα απ’ όλο τον κόσμο, τα οποία δημοσιεύει τις τελευταίες μέρες η εφημερίδα «Ριζοσπάστης».
Οσον αφορά τα πρόσωπα που θα εκλεγούν στα όργανα, σύμφωνα με πληροφορίες δεν αναμένονται εκπλήξεις…
Η έδρα της Κεντρικής Επιτροπής στον Περισσό, που φιλοξενεί τις εργασίες, όπως και η γύρω περιοχή, κινείται στους ρυθμούς του Συνεδρίου εδώ και πολλές μέρες. Μεγάλη ήταν και η προσφορά των εθελοντών: Από τις σημαίες και τις αφίσες, τα συνθήματα, την καθαριότητα και τις κατασκευές, μέχρι τη διαμόρφωση όλων των χώρων του κτιρίου που θα δεχτούν τους εκατοντάδες συνέδρους. Οι εξωτερικοί τοίχοι του κτηρίου στον Περισσό ντύθηκαν με γιγαντοπανό με τα συνθήματα του Συνεδρίου και το λογότυπο για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματος, ενώ έχουν ζωγραφίσει και ένα τεράστιο γκράφιτι στη μάντρα των γραμμών του ΗΣΑΠ.

Οπως αναφέρουν στον Περισσό στόχος του 20ού Συνεδρίου είναι η ισχυροποίηση του Κόμματος και η ανασύνταξη του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος: «Τα μέλη του ΚΚΕ υποδέχονται το 20ό Συνέδριο με επαναστατική αισιοδοξία και πλήρη συναίσθηση των καθηκόντων που έχουν να εκπληρώσουν. Με τη σιγουριά και την εμπιστοσύνη ότι παρά το προσωρινό πισωγύρισμα της ιστορίας, το μέλλον ανήκει στην εργατική τάξη, στην πρωτοπόρα κοινωνική δύναμη, που μπορεί και θα οικοδομήσει τη δική της κοινωνία: Το σοσιαλισμό – κομμουνισμό».
Δείτε live τις εργασίες του Συνεδρίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.