Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Τρέμουν ολική κατάρρευση του ευρώ

Untitled-2

Έχει αρχίσει και συζητιέται το θέμα σε όλη τη γηραιά ήπειρο.

Όλο και περισσότερες πηγές από τις Βρυξέλλες αρχίζουν και βλέπουν τον ορατό κίνδυνο κατάρρευσης της ευρωζώνης τους αμέσους επόμενους μήνες, μία είδηση σίγουρα όχι ευχάριστη για μία οικονομία διαλυμένη και ταλαιπωρημένη όπως η Ελλάδα.
Με τις ολλανδικές και γαλλικές εκλογές να πλησιάζουν επικίνδυνα, η γερμανική Süddeutsche Zeitung του Σαββάτου αναλύει το πλέον πολύ πιθανό σενάριο επικράτησης αναρχίας στην Ευρώπη, τόσο από πολιτική όσο και από οικονομική σκοπιά, που θα οδηγήσει στην μαθηματική διάλυσή της.
Αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα:
«Ενώ οικονομικά η ευρωζώνη εμφανίζεται τόσο σταθερή όσο ποτέ άλλος από το ξέσπασμα της κρίσης, το 2017 θα μπορούσε να γίνει η χρονιά διάλυσης της ευρωζώνης. Οι λόγοι αυτήν την φορά δεν είναι οικονομικοί, αλλά πολιτικοί.

Ενδεχόμενη έξοδος της Ολλανδίας από το ευρώ δεν θα προκαλούσε οικονομική κατάρρευση, τους κραδασμούς θα μπορούσαν να απορροφήσουν οι υπόλοιπες χώρες, αλλά θα ήταν μια λυπηρή εξέλιξη κυρίως για τη γερμανική κυβέρνηση. Μετά από τυχόν έξοδο της Γαλλίας δεν θα μπορούσε να επιζήσει το ευρώ. Θα ήταν ο θάνατος, ακόμη και οι χώρες της νότιας Ευρώπης θα έπρεπε να εγκαταλείψουν το κοινό νόμισμα για να μην παρασυρθούν στη δίνη μιας υποτίμησης. Έξοδος της Ιταλίας φαίνεται ένα πιο πιθανό ενδεχόμενο».
Η κατάρρευση του νεοταξικού οικοδομήματος εξάλλου είναι μέσα στους στόχους της Παλαιάς Τάξης Πραγμάτων που εκφράζεται μέσω των δεξιόστροφων κομμάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.