Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

«Θα σας πάρουν τα σπίτια οι κομμουνιστές» Part II

Δεν νομίζω να έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. «Εμπιστευτικό mail» να έχει κυκλοφορήσει με αστραπιαία ταχύτητα σε όλα τα ΜΜΕ ταυτόχρονα και μάλιστα σε ημέρα που τα ΜΜΕ υποτίθεται πως απεργούν. Αυτό το «Εμπιστευτικό mail» δεν είχε καλή καριέρα ούτε ως «εμπιστευτικό» καθώς έγινε φέιγ βολάν, αλλά ούτε και ως κείμενο καθώς αποτελεί μία επανάληψη συνέντευξης του Άδωνη Γεωργιάδη στον ΒΗΜΑ FM στις 11 Απριλίου.

Αν δεν με πιστεύετε ή με θεωρείτε υπερβολικό, διαβάστε τι έλεγε ο Άδωνης Γεωργιάδης στη συνέντευξή του και τι λέει το επίμαχο mail του Joerg Sponer. Αυτή η σύμπτωση από μόνη της βρωμάει. Τώρα, το αν πράγματι ο Joerg Sponer του Capital Group παραβρέθηκε στην παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε στο Λονδίνο, από τους Σταθάκη και Μηλιό, είναι κάτι που θα επιβεβαιωθεί στις επόμενες ώρες.

Αν δεν επιβεβαιωθεί, τότε ο χαρακτηρισμός «ανέκδοτο» μεταφέρεται στους εμπνευστές αυτής της γελοιότητας. Αν πάλι, επιβεβαιωθεί ότι ο Joerg Sponer του Capital Group ήταν...
παρών στην παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος και πράγματι επανέλαβε τις υστερίες του πρώην υπουργού Υγείας, τότε σημαίνει ότι επισήμως ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία και η ταινία τρόμου «Οι κομμουνιστές θα μας πάρουν τα σπίτια ΙΙ» coming soon to a cinema near you.

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι και άσχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ να του επιτίθεται αυτή η εταιρεία: «Ειδικότερα, η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι, δυνάμει της από 26.09.2014 ληφθείσας γνωστοποίησης, η CAPITAL GROUP COMPANIES, INC κατέχει από την 24/9/2014, έμμεσα μέσω επενδυτικών κεφαλαίων τα οποία διαχειρίζεται 202.240.843 ονομαστικές μετοχές με ισάριθμα δικαιώματα ψήφου, ήτοι ποσοστό 10,0228% επί του συνολικού αριθμού δικαιωμάτων ψήφου της Τράπεζας».

Σε κάθε περίπτωση, είναι ενισχυτικό των προθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ να δέχεται επίθεση από αυτήν την εταιρεία: «Με βάση τη σχετική ενημέρωση που έλαβε από την εταιρεία Capital Group Companies, Inc. (εφεξής Capital) στις 2 Ιουνίου 2014, η Capital στις 30 Μαΐου 2014 κατέχει έμμεσα 1.921.212.454 δικαιώματα ψήφου επί των κοινών μετοχών της Eurobank, ήτοι 20,224% επί του συνολικού αριθμού των δικαιωμάτων ψήφου».

Προσωπικά, μου αρέσει να με τρομοκρατούν οι τραπεζίτες, τα funds, τα ΜΜΕ των μεγαλοεργολάβων. Μ’ αρέσει να το κάνουν ξεκάθαρα. Να απειλούν ότι θα φύγουν χρήματα στο εξωτερικό, ότι θα φύγουν οι ξένοι επενδυτές που ποτέ δεν ήρθαν, ότι θα πέσουν ακρίδες στις σοδειές. Οτιδήποτε εχθρεύονται αυτοί, είναι καλό για μένα. Κι αν ήμουν στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ούτε θα τολμούσα να αμφισβητήσω ότι ο Joerg Sponer παρακολούθησε πράγματι την επίμαχη παρουσίαση του οικονομικού του προγράμματος στο Λονδίνο.

Θα άφηνα να εννοηθεί ότι ήταν σίγουρα εκεί και ότι σαφέστατα ενοχλήθηκε από το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Αν πράγματι αυτό το mail γράφτηκε από τον Joerg Sponer και εκπροσωπεί την Capital Group, τότε ίσως υπάρχει μία ελπίδα να σώσουμε τα σπίτια μας από αυτούς τους εξτρεμιστές του καπιταλισμού. Κι αν τύχει και μας απομονώσουν αυτά τα funds, δε γαμείς. Funds να θες… χιλιάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.