Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Με κατεβασμένο εσώρουχο στη μέση του δρόμου... Αστυνομικός έλεγχος στη Μυτιλήνη

Ρατσιστική και βίαια η συμπεριφορά των αστυνομικών απέναντι στο γιο της όπως  καταγγέλλει η  Έλενα Κατάνοβα στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ της Λέσβου» και στη δημοσιογράφο  Πέλλη Γιακουμή
    
Σύμφωνα με  το δελτίο τύπου της Αστυνομίας: το βράδυ της 20ης Νοεμβρίου 2014, συνελήφθη στην επαρχιακή οδό Μυτιλήνης-Μόριας της Λέσβου, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. (Δίκυκλης Αστυνόμευσης) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, ένας 21χρονος υπήκοος Ρωσίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για αντίσταση κατά της Αρχής, πρόκληση σωματικών βλαβών, απειλή και εξύβριση. Ειδικότερα, κατά... 
τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου σε δίκυκλη μοτοσικλέτα που δεν έφερε στοιχεία κυκλοφορίας, ο 21χρονος, συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας, αρνήθηκε να υποβληθεί σε νομότυπη έρευνα, απείλησε και εξύβρισε τους αστυνομικούς,  ενώ ακολούθως προκειμένου να αποφύγει την σύλληψη επιτέθηκε σε έναν από αυτούς, χτυπώντας τον στο πρόσωπο με τα χέρια του.
    
Υπάρχει όμως η άλλη διάσταση που αποκαλύπτει η μητέρα του νεαρού. Σύμφωνα με την καταγγελία της στην εφημερίδα οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον 21χρονο γιο της, Λεωνίδα, στη μέση του δρόμου να κατεβάσει το παντελόνι, καθώς και το εσώρουχο για να κάνουν έλεγχο και όταν εκείνος αρνήθηκε ακολούθησε το επεισόδιο.
    
«Ο γιος μου δεν οδηγούσε τη μοτοσικλέτα, ήταν συνεπιβάτης και όμως ένας από τους αστυνομικούς του ζήτησε να κατεβάσει τα ρούχα του στη μέση του δρόμου. Εκείνος αρχικά κατέβασε το παντελόνι και για το εσώρουχο είπε στον αστυνομικό ότι αν θέλουν να του κάνουν έλεγχο να τον πάνε στο αστυνομικό τμήμα και όχι στη μέση του δρόμου.  Τότε αυτός κόλλησε το μέτωπό του στο πρόσωπο του Λεωνίδα και του φώναξε “εμένα θα μου μιλάς όμορφα”  του είπε μάλιστα “ήρθατε από τη Ρωσία να μας κάνετε τέτοια”. Μπροστά σε τέτοια συμπεριφορά ο γιος μου αντέδρασε, τον έσπρωξε,  ο αστυνομικός φώναξε“αντίσταση”  και έπεσαν πάνω του και οι 4 και άρχισαν να τον χτυπούν» αναφέρει η μητέρα του Λεωνίδα.
    
Η  Έλενα Κατάνοβα ήρθε στην Ελλάδα το 2002. Μεγαλώνει μόνη της 3 παιδιά.  «Είμαστε Έλληνες από τον Πόντο, δεν είμαστε ξένοι. Ο Λεωνίδας υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό. Δε μπορεί να μας φέρονται έτσι και να μας ξεφτιλίζουν χωρίς λόγο για μια παράβαση της τροχαίας.  Εγώ πιστεύω ότι ήθελαν να τον προσβάλουν και να τον ξεφτιλίσουν. Η συμπεριφορά τους είναι ρατσιστική»
    
Ο 21χρονος ζει νόμιμα στην Ελλάδα και ποτέ δεν έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές. Μαζί με τον αδελφό του πηγαίνουν σε νυχτερινό σχολείο ενώ το πρωί μαζεύουν ελιές.  Η μοτοσυκλέτα στην οποία επέβαιναν δεν είχε αριθμό κυκλοφορίας και δεν είχε ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Συνολικά τους επιβλήθηκε πρόστιμο 1600 ευρώ που αδυνατούν να πληρώσουν.  Σε βάρος του νεαρού έχει σχηματιστεί δικογραφία για το συμβάν ενώ και ο νεαρός έχει υποβάλει μήνυση σε βάρος του αστυνομικού. Η δίκη έχει οριστεί  για σήμερα Πέμπτη αλλά είναι σίγουρο ότι θα αναβληθεί λόγω της απεργίας των δικηγόρων.
   
Από lesvosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.