Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΓΣΕΒΕΕ : 250.000 ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ!


Σήμα κινδύνου για την υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων και την έλλειψη ρευστότητας εξέπεμψε η ΓΣΕΒΕΕ, καθώς περίπου250.000 μικρομεσαίες επιχειρήσειςέχουν κλείσει και περισσότερες από... 
700.000 θέσεις εργασίας έχουν χαθεί. Τον προβληματισμό για το μέλλον των επιχειρήσεων έθεσε στον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκο Δένδια ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων Ελλάδας Γ. Καββαθάς, κατά την ενημερωτική συνάντηση που είχαν χθες.
«Δεν περίμενα να μου πείτε ότι η ρευστότητα στην αγορά είναι πλεονάζουσα... Είναι προφανές ότι υπάρχουν προβλήματα. Το θέμα είναι τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να πάμε ένα βήμα παραπάνω, σεβόμενοι ο καθένας τις απόψεις του άλλου. Πιθανόν να υπάρχουν κάποιες διαφωνίες, αλλά είναι μέσα στο παιχνίδι», δήλωσε ο κ. Δένδιας, προσθέτοντας ότι «το ερώτημα είναι πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις, τους βιοτέχνες και τους επαγγελματίες που επί έξι χρόνια περνούν μία βαθύτατη κρίση, πώς να σταθούμε δίπλα τους για να τους σπρώξουμε να βγουν από την κρίση».
Ο κ. Καββαθάς μίλησε για τις 250.000 επιχειρήσεις που έκλεισαν και τις 700.000 θέσεις εργασίας που χάθηκαν και επισήμανε: «Αυτό που για εμάς είναι ουσιαστικό και πρέπει να είναι ουσιαστικό και για την κυβέρνηση είναι ότι στο επίκεντρο (της πολιτικής) πρέπει να μπει η μικρή επιχείρηση. Είναι εκείνες που σήμερα έχουν το 85% της απασχόλησης με 1.400.000 εργαζόμενους σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις κάτω των 49 ατόμων. Ιδιαίτερα οι επιχειρήσεις κάτω των εννέα ατόμων έχουν το 57% της απασχόλησης. Οι 399 μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας, με πάνω από 50 άτομα προσωπικό η καθεμία, απασχολούν συνολικά 250.000 εργαζόμενους», είπε ο κ. Καββαθάς. «Ελπίζω να έχουμε τη συνδρομή του υπουργείου γιατί μέχρι σήμερα δεν μπορώ να πω ότι έχουμε τις καλύτερες εντυπώσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης απέναντι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», κατέληξε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.
Αύξηση ΑΕΠ κατά 4 δισ.
Aύξηση του ΑΕΠ κατά 4 δισ. ευρώ και δημιουργία 32.000 άμεσων και έμμεσων νέων θέσεων εργασίας μπορεί να προκύψουν από τα start ups και την καινοτομία, σύμφωνα με τη μελέτη του ισραηλινού οργανισμού ΥΟSΜΑ, που παραδόθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης, όπως δήλωσε ο υπουργός Νίκος Δένδιας χθες στην εκδήλωση του ΣΕΒ για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των νέων επιστημόνων.
Ο υπουργός μίλησε για τη διαμόρφωση ολοκληρωμένης στρατηγικής για τη δημιουργία ενός «οικοσυστήματος καινοτομίας» με χρηματοτοδοτικά εργαλεία, όπως venture capital και private equity funds κ.λπ. για την προαγωγή της νέας επιχειρηματικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.