Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΓΑΖΑ: «ΣΦΑΓΗ» ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΠΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ

 ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΣ Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ
Νέα μαζική σφαγή προκαλούν οι δολοφονικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, με τον αριθμό τωννεκρών Παλαιστινίων να αυξάνει δραματικά ώρα με την ώρα. 100 άνθρωποι υπολογίζεται πως σκοτώθηκαν από τιςτελευταίες επιθέσεις,  ενώ περισσότεροι από 1.100 είναι οι νεκροί από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης.
Η ασφυκτική νεκρή ζώνη που έχει επιβάλλει το Ισραήλ, καταλαμβάνει πλέον το 44% της Λωρίδας της Γάζας. Στον αριθμό των 180.000 ανέρχονται πλέον οι εκτοπισμένοι, που αναζητούν απεγνωσμένα καταφύγιο σε άλλες περιοχές της Γάζας, καθώς όπως αποδεικνύεται δεν υπάρχει καμία ασφάλεια από τους βομβαρδισμούς, πουθενά.

Οβίδα ισραηλινού τανκ έπληξε σήμερα τις αποθήκες καυσίμου στο εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής της Γάζας. Εκδηλώθηκε τεράστια πυρκαγιά, το εργοστάσιο που παρέχει ηλεκτρισμό στην πόλη της Γάζας και άλλες περιοχές της Λωρίδας, σταμάτησε να λειτουργεί.Πρόκειται για το μοναδικό εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής στη Λωρίδα, και καλύπτει τα 2/3 των αναγκών σε ρεύμα. Θυμίζουμε ότι η παροχή ρεύματος όλες αυτές τις ημέρες γίνεται με εναλλάξ διακοπές. Μόνο τέσσερις  ώρες την ημέρα είχαν ρεύμα οι πολιορκημένοι κάτοικοι της Γάζας.
 Εξάλλου δεκάδες ήταν οι νεκροί από τις επιθέσεις που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας, πρώτη μέρα της γιορτής του Έιντ αλ-Φιντρ (που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού) στις εγκαταστάσεις τουκεντρικού νοσοκομείου της Γάζας και σε παιδική χαρά προσφυγικού καταυλισμού.
Τουλάχιστον δέκα παιδιά έχασαν τη ζωή τους στις δύο επιθέσεις, σύμφωνα με νοσοκομειακές παλαιστινιακές πηγές. Ο στρατός του Ισραήλ ισχυρίστηκε θρασύτατα ότι οι επιθέσεις οφείλονται σε ρουκέτες Παλαιστινίων ενόπλων που δεν βρήκαν το στόχο τους και αρνήθηκε ότι ευθύνεται για τα πλήγματα.
Σε αυτόν του τον ισχυρισμό, θα λέγαμε ότι ουδείς εκπλήσσεται που βρήκε υποστήριξη από τοαμερικάνικο δίκτυο NBC. Στην πρώτη ανάρτησή του NBC, όπως αποκαλύπτει το left.gr ,για την επίθεση στο κεντρικό νοσοκομείο Σίφα της Γάζας, το αμερικανικό δίκτυο έκανε λόγο για μαρτυρία των απεσταλμένων του ότι το βλήμα εκτοξεύτηκε από ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροπλάνο (drone).Στη συνέχεια όμως η μαρτυρία εξαφανίζεται και η ισραηλινή επίθεση γίνεται γενικώς επίθεση. Μάλιστα ωςβασική εκδοχή παρουσιάζεται αυτή του ισραηλινού στρατού, ότι δηλαδή το χτύπημα έγινε απόπαλαιστινιακή ρουκέτα που ξέφυγε από την πορεία της.




 ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ: ''ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣ...ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ''
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι οι Ισραηλινοί είναι προετοιμασμένοι για μια «παρατεταμένη εκστρατεία» στη Γάζα, ενώ επεσήμανε ότι για να δοθεί οποιαδήποτε λύση στην κρίση απαιτείται η αποστρατιωτικοποίηση του παλαιστινιακού θύλακα που ελέγχεται από ισλαμιστές της Χαμάς.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας,της Δευτέρας ισραηλινά αεροσκάφηάρματα μάχης και πολεμικά πλοίαενέτειναν τις επιδρομές, κυρίως στην πόλη της Γάζας.
Προς ''επήρωση'' των λεγομένων του Ισραηλινού Πρωθυπουργού, αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης στις κεντρικές και νότιες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 16 Παλαιστίνιοι και να τραυματιστούν ακόμα 50 άνθρωποι.Εννέα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε σε σπίτι στο στρατόπεδο προσφύγων της Αλ-Μπουρέιζ, ενώ ακόμη 7 Παλαιστίνιοι, μέλη της ίδιας οικογένειας, σκοτώθηκαν όταν το σπίτι τους χτυπήθηκε στην πόλη Ράφα.  
 Ισραηλινά στρατιωτικά αεροσκάφη εκτόξευσαν σήμερα πυραύλους κατά του σπιτιού του Ισμαήλ Χανίγια, ο οποίος είναι αναπληρωτής επικεφαλής του ισλαμιστικού κινήματος της Χαμάς στη Γάζα.
Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή θύματα, ενώ ο Χανίγια και η οικογένειά του δεν βρίσκονταν εντός του σπιτιού όταν αυτό καταστράφηκε από τους πυραύλους.

 ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ 1100 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
 Οι παλαιστινιακές υπηρεσίες άμεσης βοήθειας κάνουν λόγο για πάνω από 1.100 νεκρούς στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων στον θύλακα, ενώ υπάρχουν περισσότεροι από6.250 τραυματίες. Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι 43 στρατιώτες του και τρεις άμαχοι έχουν σκοτωθεί.
Αφότου τέθηκε το Σάββατο (26/07) σε ισχύ η μικρής διάρκειας εκεχειρία, στο πλαίσιο των ερευνών που έγιναν σε ερειπωμένες, βομβαρδισμένες περιοχές, έχουν ανασυρθεί περισσότερα από 100 πτώματα ενώ ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων από την έναρξη της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης ξεπερνά τους 1.100 και αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά.

Ακόμη, ένας εθελοντής της παλαιστινιακής Ερυρθάς Ημισελήνου σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν σε επίθεση που δέχτηκαν δύο ασθενοφόρα της ανθρωπιστικής οργάνωσης στην Μπέιτ Χανούν, αναφέρει σε Δελτίο Τύπου η διεθνής επιτροπή Ερυθρού Σταυρού, επισημαίνοντας ότι τα ασθενοφόρα έφεραν εμφανώς το έμβλημα της οργάνωσης.
Οι κάτοικοι στη Λωρίδα της Γάζας στη διάρκεια της εκεχειρίας προσπάθησαν να συγκεντρώσουν βασικές προμήθειες σε τρόφιμα, νερό και φάρμακα, ενώ κάποιοι Παλαιστίνιοι οι οποίοι έχουν ήδη εγκαταλείψει τα σπίτια τους επιχείρησαν να επιστρέψουν σε αυτά αλλά τα περισσότερα έχουν καταστραφεί.

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με δήλωση που υιοθέτησε στη διάρκεια χθεσινής (Δευτ. 28/7) έκτακτης συνεδρίασής του καλεί σε «άμεση και άνευ όρων ανθρωπιστική εκεχειρία» στη Γάζα. Το Συμβούλιο Ασφαλείας καλεί το Ισραήλ και τη Χαμάς να παρατείνουν την εκεχειρία καθ' όλη τη διάρκεια της μουσουλμανικής γιορτής Αϊντ του τέλους του Ραμαζανιού «και πέραν αυτής».
Υπενθυμίζεται ότι ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει το πρωί της Κυριακής ότι θα ξεκινήσει εκ νέου τις επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας, καταγγέλλοντας προσχηματικά ότι οι μαχητές της Χαμάς αγνόησαν το αίτημα του ΟΗΕ να τηρηθεί ανθρωπιστική εκεχειρία 24 ωρών κι επιτέθηκαν με ρουκέτες εναντίον του ισραηλινού εδάφους. Σημειωτέον ότι οι ρουκέτες έπεσαν σε ανοιχτές περιοχές και δεν προκάλεσαν θύματα ή ζημιές.
Παρ'ολα αυτά, μετά τις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής ακούστηκαν πυρά από βαρέα όπλα εντός της Γάζας, ενώ σειρήνες ήχησαν στις ισραηλινές κοινότητες κοντά στην περιοχή των συνόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.