Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Σαρωτικοί βομβαρδισμοί στη Γάζα – Ξεπέρασαν τους 1.060 οι νεκροί

Σαρωτικοί βομβαρδισμοί στη Γάζα - Ξεπέρασαν τους 1.060 οι νεκροί
Ισραηλινή επιδρομή σε παιδική χαρά προσφυγικού καταυλισμού και στις εγκαταστάσεις του κεντρικού νοσοκομείου της Γάζας τη Δευτέρα, πρώτη μέρα της γιορτής του Έιντ αλ-Φιντρ

Τουλάχιστον δέκα παιδιά έχασαν τη ζωή τους στις δύο επιθέσεις, σύμφωνα με νοσοκομειακές παλαιστινιακές πηγές. Για «σφαγή του Έιντ» κάνουν λόγο στη Γάζα.

Ο στρατός του Ισραήλ αρνήθηκε ότι ευθύνεται για τα πλήγματα. Ωστόσο, παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης κατηγορούν για τις επιθέσεις ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Οι βόμβες έπληξαν κλινική του νοσοκομείου αλ-Σίφα, η οποία βρισκόταν κοντά στην κεντρική πύλη του νοσοκομείου, ενώ ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων ανέφερε ζημιές και στην ίδια την πύλη.
Σε άλλη επίθεση, βόμβες έπληξαν παιδική χαρά στον προσφυγικό καταυλισμό αλ-Σάτι στην βόρεια Γάζα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν αρκετά παιδιά, τα οποία έπαιζαν φορώντας τα καλά τους, με αφορμή την έναρξη της γιορτής Έιντ αλ-Φιντρ που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανίου.
Στη διάρκεια της νύχτας δεν είχαν πραγματοποιηθεί αεροπορικές επιδρομές, αλλά αυτές επαναλήφθηκαν το πρωί, με θύματα δύο Παλαιστίνιους, ανάμεσά τους και ένα τετράχρονο αγόρι.
Τελεσίγραφο για απομάκρυνση
Μετά τις νέες επιδρομές στον προσφυγικό καταυλισμό και στο νοσοκομείο, το Ισραήλ απηύθυνε τελεσίγραφο προς τον άμαχο πληθυσμό που κατοικεί στις περιοχές κοντά στην πόλη της Γάζας να απομακρυνθεί αμέσως από τις εστίες, με ανακοίνωση που εξέδωσε.
Λίγο πριν ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ έκανε έκκληση για άνευ όρων κατάπαυση του πυρός επισημαίνοντας πως η Γάζα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Σημειώνεται ότι στις τρεις εβδομάδες που διαρκούν οι συγκρούσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς τουλάχιστον 1.049 Παλαιστίνιοι, οι περισσότεροι άμαχοι, έχουν χάσει τη ζωή τους.
Από την πλευρά του Ισραήλ γίνεται λόγος για 43 νεκρούς στρατιώτες και τρεις πολίτες.
[πηγή: www.koutipandoras.gr]
Σε βομβαρδισμούς χωρίς έλεος προχώρησε το Ισραήλ στη Γάζα, μετά την απόφαση του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Βενιαμίν Νετανιάχου, να προχωρήσει σε έναν παρατεταμένο πόλεμο στην περιοχή, παρά τις φωνές της διεθνούς κοινότητας και του ΟΗΕ για ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός.
Νύχτα τρόμου στη Γάζα μετά την απόφαση του Ισραήλ να προχωρήσει σε σαρωτικό βομβαρδισμό. Στόχος και το πανεπιστήμιο. Ξεπέρασαν τους 1.060 οι νεκροί.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος) φωτογραφίες από ξένα μέσα έδειχναν για ακόμη μια νύχτα τον ουρανό στη Λωρίδα της Γάζας να έχει πάρει φωτιά. Το ABC news αναμεταδίδει μέσω του site του και live εικόνα.
Είχαν προηγηθεί προειδοποιήσεις από τις ισραηλινές δυνάμεις με μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα, που καλούσαν χιλιάδες κατοίκους τριών οικισμών που βρίσκονται γύρω από την πόλη της Γάζας, να εγκαταλείψουν αμέσως τα σπίτια τους. Μηνύματα πήραν όλοι οι κάτοικοι στις συνοικίες Σατζία, Τζαμπαλίγια και Ζεϊτούν. Στα μηνύματα, οι ισραηλινοί έλεγαν στους παλαιστίνιους να καταφύγουν στο κέντρο της πόλης της Γάζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.