Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Το προπατορικό αμάρτημα και η τιμωρία.


Το παρακάτω κείμενο έχει γραφτεί πριν τρία περίπου χρόνια επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, λίγο πριν ψηφισθεί ένα μεσοπρόθεσμο με περικοπές και ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας (τέλος Ιουνίου του 2011). Από τότε μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει κάποια πράγματα αλλά τα περισσότερα προς το χειρότερο, κάποια δυστυχώς, δε θα αλλάξουν ποτέ. Επειδή η λίστα των διαφορών μπορεί να “είναι μεγάλη”, θα αναφερθώ σε κάποιες...

Δεν έχουμε ΠΑΣΟΚ, αλλά ΝΔ με ολίγη σάλτσα από ΠΑΣΟΚ.

Δεν έχουμε τον… Γιωργάκη αλλά τον πιο… σοβαρό Αντωνάκη.

Δεν έχουμε έναν “ηλίθιο” ψεύτη για Πρωθυπουργό αλλά έναν επικίνδυνο ψεύτη.

Δεν έχουμε περισσότερα λεφτά αλλά λιγότερα.

Δεν έχουμε επίσημα πτωχεύσει αλλά κρατάμε τα προσχήματα με την ανεπίσημη.

Δεν έχουμε λιγότερους άνεργους αλλά περισσότερους και με στοχευμένα σχέδια, θα έχουμε κι άλλους.

Το πιο “σοβαρό” ως διαφορά σε σχέση με πριν, είναι ότι έχουμε ένα απλό πλεόνασμα ή πλεόνασμα έκπληξη ή πλεόνασμα Ζονγκ. Ας δούμε όμως τώρα αυτό που είχα γράψει τότε.

Οι πρωτόπλαστοι έκαναν το λάθος να παραβούν τον κανόνα που τους τέθηκε.

Σοβαρό λάθος αλλά η τιμωρία τους δεν ήταν για αυτό το λόγο, όταν ρωτήθηκαν γιατί το έκαναν, άρχισαν τις δικαιολογίες και τα ψέματα, είπαν ότι παρασύρθηκαν κλπ.

Έτσι άρχισε η τιμωρία τους, έχασαν τα προνόμια που είχαν και οδηγήθηκαν στην ‘‘φυλακή’’ που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Από τότε το ανθρώπινο ελάττωμα  της δικαιολογίας ότι φταίει κάποιος άλλος και εμείς απλά παρασυρθήκαμε, ζει και βασιλεύει.

Εδώ και καιρό που τα πράγματα έχουν ζορίσει οικονομικά, μας έχουν τρελάνει με το δίλλημα, Μνημόνιο, Δάνεια, Μεσοπρόθεσμο, φόροι, ξεπούλημα και διάφορα άλλα που θα μας ξαναπούν ή πτώχευση.

Την οικονομική πτώχευση της χώρας του κανένας λογικός άνθρωπος δεν την θέλει.

Εδώ όμως μπαίνουν κάποιες απλές σκέψεις – ερωτήματα.

1)  Από ποιο σημείο εξαθλίωσης και μετά δεν θα μας νοιάζει το αν θα πτωχεύσουμε.;

2)  Από ποιο σημείο και μετά θα σταματήσουν να πουλάνε την Ελλάδα (κάθε φορά με πρόσχημα να μην πτωχεύσουμε άμεσα);

3)  Αξίζει να τα πουλήσουμε όλα όταν σε λίγο καιρό θα είμαστε και επίσημα πτωχευμένοι και δεν θα έχουμε περιουσία για να μπορούμε να κάνουμε τα όποια απλά βήματα μπροστά;

4)   Δεν καταλαβαίνουν ότι τα ξένα συμφέροντα θα μας δώσουν την κλωτσιά τους όταν εκτός από τα πανωτόκια των πανωτοκίων ώ πανωτόκια που έχουν πάρει, θα έχουν πάρει και γη;

Φυσικά δεν είναι μόνο αυτά τα ερωτήματα αλλά αυτά τα απλά, δεν τα βλέπουν οι κυβερνώντες; δεν αναλογίζονται το κακό που πάνε να κάνουν;

Αν ήταν να ψηφίσουν κάτι που θα αφορούσε αυτούς θα το έψαχναν πολύ περισσότερο, τώρα έχουν ξεχάσει να αναζητούν, να σκέφτονται και να πράττουν το λογικό. Από πότε θεωρείτε πατριώτης αυτός που για να σώσει την χώρα τα δίνει όλα μισοτιμής και αφήνει τον λαό να υποφέρει;

Τελικά το βόλεμα και ο εγωισμός είναι μεγάλο πράγμα.

Παραλληλίζοντας λοιπόν τους πρωτόπλαστους με τους 300 της βουλής και όλους εμάς, έχω να πω τα εξής :

Κε Πρωθυπουργέ, δεν δέχομαι να ακούσω ΠΟΤΕ από εσάς ότι σας παρέσυραν οι ξένοι που σας έταξαν συμπαράσταση, βοήθεια και ότι άλλο βγάλει ο απερίγραπτος εγκέφαλο σας για να μας πείτε τα ατέλειωτα ψέματα που είπατε και λέτε ώστε να είστε ο ηγέτης (τρομάρα σας) που θα μας σώσει.

Κες και Κοι Υπουργοί, δεν δέχομαι να ακούσω ΠΟΤΕ από εσάς ότι σας παρέσυραν οι ξένοι και ο πρωθυπουργό σας. Ξέρω, εσείς την Ελλάδα είχατε κατά νου.

Κες και Κοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, δεν δέχομαι να ακούσω ΠΟΤΕ  από εσάς ότι σας παρέσυραν οι ξένοι, ο πρωθυπουργό σας και οι υπουργοί σας. Βέβαια δεν θα ‘‘καταλάβω’’ ποτέ αυτό το : δεν μας έχουνε ενημερώσει σωστά αλλά ψηφίζουμε ότι μας λένε για το Εθνικό συμφέρον. Καταλαβαίνω ότι και εσείς φυσικά μόνο την Ελλάδα και τον λαό είχατε κατά νου.

Κες και Κοι βουλευτές των άλλων κομμάτων, δεν δέχομαι να ακούσω ΠΟΤΕ από εσάς ότι παρασυρθήκατε από τις ηγεσίες σας όταν ήσασταν στην κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση όλα τα χρόνια που πέρασαν. Ξέρω και εσείς για το καλό της Ελλάδας ζούσατε βάζοντας το δικό σας συμφέρον και του κόμματος από κάτω.

Κες και Κοι δημοσιογράφοι, δεν δέχομαι να ακούσω ΠΟΤΕ από εσάς ότι σας παρέσυραν οι κυβερνώντες ώστε να υπερασπίζεστε το ξεπούλημα και πολλά άλλα.

Ο λαός δεν είναι άμοιρος ευθυνών, άφησε τους απατεώνες να τον κυβερνούν γιατί και αυτός βολεύτηκε σε πολλά πράγματα, όχι όλοι εντάξει, οι περισσότεροι ναι. Έρχεται όμως η ώρα που όλοι μας θα πληρώσουμε το τίμημα και θα ζούμε στην ‘‘φυλακή’’ που οι ίδιοι δημιουργήσαμε. Ας αφήσουμε στην άκρη το παρασυρθήκαμε, δεν ξέραμε και πολλές άλλες αστείες δικαιολογίες. Η αδιαφορία και ο εγωισμός κυριαρχούσαν.

Κάποια στιγμή στην ζωή μας καλό είναι να είμαστε ειλικρινείς και να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Όσοι πραγματικά συνειδητοποιούν τις ευθύνες τους, δεν θα πρέπει να ξεχάσουν την κοροϊδία  των ανά τετραετίας βολεμένων, αλλιώς να σωπάσουν  και ας αφήσουν τις τύχες των παιδιών τους αλλά και των ιδίων στους εκάστοτε πολιτικούς απατεώνες.

Κάποτε κάποιοι συνεργάστηκαν με την κατοχική Γερμανία γιατί έβαζαν πάνω απ’ όλα το ‘‘Εθνικό’’  συμφέρον λέγοντας : «μπορούμε εμείς να τα βάλουμε με αυτό τον στρατό; τζάμπα θα δυστυχήσουμε και θα πεθάνουμε αν αντισταθούμε».. Η ιστορία τους αναφέρει ως προδότες.

Την Ελλάδα την έχουν φάει δύο αρρώστιες, τα κόμματα και τα συμφέροντα (προσωπικά και μη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.