Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Δωρεάν γη στους οικονομικά ασθενέστερους στη Θεσσαλονίκη -Ερχονται οι πρώτοι δημοτικοί λαχανόκηποι

Δωρεάν γη στους οικονομικά ασθενέστερους στη Θεσσαλονίκη -Ερχονται οι πρώτοι δημοτικοί λαχανόκηποιΤους πρώτους δημοτικούς λαχανόκηπους ετοιμάζεται να δημιουργήσει το επόμενο διάστημα ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, στο πλαίσιο του συνολικότερου προγράμματος στήριξης των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας.
Πρόκειται για μια σημαντική κοινωνική πρωτοβουλία που ξεκινά, σε κοινόχρηστη έκταση του Δήμου, η διαμόρφωση αγροτεμαχίων στα οποία θα εγκαθίστανται οι δικαιούχοι που θα επιλεγούν και θα είναι δημότες και μέλη του Δικτύου Κοινωνικής Φροντίδας και Αλληλεγγύης.

Οπως αναφέρει η σελίδα του δήμου, η διάρκεια χρήσης του κάθε μικρού λαχανόκηπου θα είναι ένα έτος, ενώ θα υπάρχει δικαίωμα ανανέωσης εφόσον συντρέχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.
Το πρόγραμμα απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε δικαιούχους οι οποίοι δεν διαθέτουν αγροτική γη ή άλλη ιδιοκτησία γης, κοντά στην κατοικία τους, στην οποία θα μπορούσαν να καλλιεργήσουν τους δικούς τους κήπους, ενώ ο χώρος θα είναι περιφραγμένος, το έδαφος προετοιμασμένο (φρεζαρισμένο) για τη φύτευση εποχιακών οπωροκηπευτικών και θα υπάρχει και παροχή νερού για την άρδευσή του.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις λεπτομέρειες και τις προϋποθέσεις χρήσης των δημοτικών λαχανόκηπων, καθώς τα τηλέφωνα στα οποία μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι, θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες από τον υπεύθυνο του προγράμματος αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου της δημοτικής ενότητας Χορτιάτη κ. Ιωάννη Ντίτσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.