Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ''ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΣΙΠΡΑ'' ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ...

«Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» (L' Altra Europa con Tsipras) είναι το όνομα που επελέγη για το ψηφοδέλτιο που θα στηρίξει στην Ιταλία, στις Ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου,...
την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Το σύμβολο του ψηφοδελτίου θα φέρει γραμμένη τη συγκεκριμένη ονομασία στα ιταλικά, με άσπρα γράμματα, σε κόκκινο κυκλικό φόντο, με μια μικρή κίτρινη «πινελιά».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, κύρια προγραμματικά σημεία που θα προβληθούν στην προεκλογική εκστρατεία, θα είναι το τέλος της πολιτικής της λιτότητας, η παροχή δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η καταπολέμηση της ανεργίας, η προώθηση της οικολογίας και η μείωση των διαφορών Βορρά- Νότου.
«Πρόκειται για ένα επαναστατικό αλλά συγχρόνως ρεαλιστικό πρόγραμμα», τονίζουν πολλοί από τους διανοούμενους, δημοσιογράφους, κοινωνιολόγους και συγγραφείς που υπέγραψαν πρώτοι την έκκληση για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου αυτού.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκου Πρακτορείου Ειδήσεων, οι υποψηφιότητες της «Άλλης Ευρώπης με τον Τσίπρα» -σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της Ιταλίας- πρόκειται να ανακοινωθούν εντός της επόμενης εβδομάδας.
Τις ημέρες αυτές, όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος, πραγματοποιούνται σειρά συναντήσεων, με τη συμμετοχή της «κοινωνίας των πολιτών» και τη δημιουργία επιτροπών σε πολλές πόλεις της χώρας, με στόχο τον ακριβή καθορισμό του προγράμματος και των υποψηφιοτήτων.
Υπενθυμίζεται ότι το κόμμα της «Κομμουνιστικής Επανίδρυσης», μαζί με την πολιτική δύναμη «Αριστερά Οικολογία και Ελευθερία» στηρίζουν το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο, χωρίς, όμως, την απευθείας συμμετοχή των κορυφαίων στελεχών τους.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Ixe, τέλος, «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» συγκεντρώνει, στη φάση αυτή, το 7,2 % της πρόθεσης ψήφου των Ιταλών.
Πηγή : enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.