Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΤΡΟΪΚΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΡΙΣΜΑ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΟΟΣΑ
 ΕΚΤΙΝΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ, ΚΑΤΑΒΥΘΙΖΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ


Με συμφωνία συγκυβέρνησης - τρόικας για απελευθέρωση των απολύσεων και μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών που θα εκτινάξει περαιτέρω την ανεργία σε νέα ύψη ρεκόρ και θα συνθλίψει οικονομικά τα ήδη βαριά τραυματισμένα από το «Βενιζελικό» ληστρικό PSI ασφαλιστικά ταμεία, ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας με τους εκπροσώπους των δανειστών.
Η εθελόδουλη συγκυβέρνηση άφησε ανοιχτά μόνο «τεχνικά ζητήματα» ως προς τον τρόπο που θα πραγματοποιηθεί η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και η νέα μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9%.
Επιπλέον,  σε ό,τι αφορά τις προτάσεις – «φωτιά» του ΟΟΣΑ (για «απελευθέρωση» σε γάλα, ψωμί, ελαιόλαδο, φάρμακα, βιβλία κλπ), επί συνόλου 329 προτάσεων η συγκυβέρνηση υιοθετεί τις 249,σε περίπου 30 απ' αυτές υπάρχουν μικροαποκλίσεις ως προς τον τρόπο εφαρμογής που προτείνεται, ενώ φέρεται να απορρίπτει, μόλις, 50!

Η υιοθέτηση των προτάσεων -«φωτιά» του ΟΟΣΑ οδηγούν χιλιάδες εργαζόμενους σε οικονομική-κοινωνική καταστροφή, τους καταναλωτές σε απόγνωση και εκτοπίζουν τους μικρούς και πολύ μικρούς επαγγελματίες και παραγωγούς από την αγορά. Πρόσθεταν, δε, ότι ως στόχο έχουν την ενίσχυση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων.
ΓΙΑ ΤA ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝA ΜΕΤΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΟΟΣΑ ΣΕ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΦΑΡΜΑΚΑ, ΨΩΜΙ, ΒΙΒΛΙΟ
Συγκεκριμένα για τα σχεδιαζόμενα μέτρα κοινωνικής-οικονομικής καταστροφής στον τομέα παραγωγής και διάθεσης γάλακτος και γιαουρτιού οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν, ότι η παραγωγή γάλακτος στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί δραματικά. Αν, μάλιστα, η κυβέρνηση συναινέσει στην εφαρμογή των προτάσεων του ΟΟΣΑ τότε η ελληνική μικρομεσαία παραγωγή θα καταστραφεί, με όλες τις επακόλουθες συνέπειες. 
Για το ελαιόλαδο ένα από τα πλέον ανταγωνιστικά προϊόντα της χώρας ο ΟΟΣΑ προτείνει, η Τρόικα πιέζει και η συγκυβέρνηση φέρεται να ψάχνει να ντύσει με ένα , δήθεν, φιλολαϊκότερο μανδύα, ούτε λίγο ούτε πολύ, τη νομιμοποίηση της νόθευσής του!
Η ανάμιξη ελαιολάδου με σπορέλαιο είναι φανερό ότι υποκινείται από τους δανειστές, με την ανοχή της συγκυβέρνησης , ώστε να ενισχυθούν εταιρείες χωρών του ευρωπαϊκού βορρά και να στραγγαλιστούν οι μικροί και μεσαίοι παραγωγοί του Νότου.
Η Τρόικα, δε, απαιτεί πλήρη απελευθέρωση όχι μόνο των φαρμάκων αλλά και των φαρμακείων. Εγείρει, μάλιστα, νέο ζήτημα πιέζοντας να ανοίξει η αδειοδότηση και σε μη φαρμακοποιούς.
Σχετικά με τις αρνητικές συνέπειες από την εφαρμογή των προτάσεων του ΟΟΣΑ για το ψωμί με την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου παρασκευής και πώλησης άρτου, δημιουργούνται ζητήματα για τηνεπιβίωση των αρτοποιείων και για την εξίσωση του φρέσκου ψωμιού με το κατεψυγμένο. Η κυβέρνηση φέρεται , μάλιστα, να δέχεται το μέτρο ως έχει.
Η κυβέρνηση , τέλος , φέρεται να δέχεται πλήρως την άρση των προστατευτικών διατάξεων που αφορούν στην αγορά του βιβλίου. Στην ουσία πρόκειται έτσι να καταργηθεί η ενιαία τιμή βιβλίου.
Ακολουθώντας τυφλά τις προτάσεις της έκθεσης του ΟΟΣΑ για την «Προστασία του Ανταγωνισμού στην Ελλάδα», η κυβέρνηση αγνοεί τόσο τη διεθνή εμπειρία, όσο και τις αντιδράσεις σύσσωμου του κόσμου του βιβλίου στη χώρα μας. Οδηγεί έτσι σε ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα, ιδιαίτερα το  ποιοτικό, μη εμπορικό βιβλίο. Ματαιώνει, επίσης, την προσπάθεια που κάνει μερίδα των εκδοτών να φέρει το κοινό σε επαφή με σπουδαία, πλην όμως αντιεμπορικά, έργα. Επιπλέον οδηγούνται σε «λουκέτο»ή σε καλύτερη περίπτωση συρρίκνωση τα μικρά καταστήματα και οι μικροί εκδοτικοί οίκοι και στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενοι, ενώ πρόκειται παράλληλα να μειωθούν και τα φορολογικά έσοδα του κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.