Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

H Εισαγγελία οφείλει σήμερα να ασκήσει ποινική δίωξη κατά του Πρωθυπουργού....

Μετά την επίσημη ανακοίνωση, μέσω του Τύπου από πληροφορίες για τα συμφωνηθέντα μέτρα, του "κλειδώματος" της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο,ας θυμηθούμε τη δήλωση του σημερινού Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά τον Φεβρουάριο του 2012, δηλαδή 7 μήνες πρίν:


Για διάσωση του 13ου-14ου μισθού στο πακέτο των βασικών σημείων που συμφώνησαν οι πολιτικοί αρχηγοί και ο πρωθυπουργός κάνουν λόγο πληροφορίες από τη ΝΔ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς πάλεψε και κατάφερε να μην περικοπεί ο 13ος και 14ος μισθός. Διαφώνησε με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών. Δεν δέχθηκε όλα τα μέτρα που αφορούν τις επικουρικές συντάξεις, ενώ συζητά το θέμα της μείωσης του κατώτατου μισθού.

Αλλά επειδή το ψέμα έχει πολύ κοντά ποδάρια, από τη Θήβα τον Απρίλιο του 2012 κι ενώ η χώρα ήταν σε προεκλογική τροχία,ο κύριος Σαμαράς δεσμεύτηκε:

H Εισαγγελία οφείλει σήμερα να ασκήσει ποινική δίωξη κατά του Πρωθυπουργού....

Ρητή αναφορά στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν τον Ιούνιο έκανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, διαβεβαιώνοντας πως δεν πρόκειται να γίνουν περικοπές στον 13ο και 14ο μισθό.Στην ομιλία του στη Θήβα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε από τους πολίτες να του δώσουν ισχυρή εντολή ώστε να πραγματοποιήσει όλες τις αλλαγές.

"Τέρμα οι σκανδαλώδεις παραγραφές, τέρμα το αίσθημα ασυδοσίας και ατιμωρησίας, κανείς δεν θα είναι πάνω από τον νόμο, οι εκπρόσωποι του λαού και οι αξιωματούχοι των κυβερνήσεων θα πειθαρχούν πρώτοι στους κανόνες νομιμότητας και διαφάνειας. Το παράδειγμα της λιτότητας και της σύνεσης θα το δώσουμε εμείς πρώτοι. Θα ερευνήσουμε το πόθεν έσχες όσων μετείχαν στις κυβερνήσεις από το 1974, όλα στο φως", υπογράμμισε.
Επανέλαβε ότι τα μέτρα 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ του Ιουνίου θα προκύψουν από την περικοπή της κρατικής σπατάλης. "Προσπαθούν να σας πείσουν ότι δεν υπάρχει σπατάλη γιατί την προστατεύουν", υποστήριξε.

Δεσμεύθηκε επίσης ότι θα αποκαταστήσει τις πολύ χαμηλές συντάξεις και τα πολυτεκνικά επιδόματα και θα πάρει μέτρα πραγματικής ανακούφισης των δανειοληπτών.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο θέμα της εγκληματικότητας, επαναλαμβάνοντας ότι "θα βγάλω τις κουκούλες από όσους καίνε κάθε τόσο τις πόλεις μας, τέρμα η ασυδοσία και η ατιμωρησία".

Για την παράνομη μετανάστευση αναφέρθηκε στις επαφές που έχει ήδη ξεκινήσει στις Βρυξέλλες, ώστε να υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή πολιτική.

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. "Ο κ. Βενιζέλος γυρνά δεξιά και αριστερά και με κατηγορεί. Ο τελευταίος που μπορεί να με κατηγορήσει για εξουσιομανία είναι ο κ. Βενιζέλος. Έμεινα 11 χρόνια σπίτι μου γιατί δεν συμβιβάστηκα με την συνείδησή μου, δεν υπερασπίστηκα κάτι που δεν πιστεύω για να παραμείνω μέσα σε όλα όπως κάνει ο κ. Βενιζέλος", υπογράμμισε.

"Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι το πρώτο κόμμα παίρνει την πρωθυπουργία. Τους καταλαβαίνω. Έχουν άγχος ότι χάνουν την εξουσία", τόνισε σχετικά με την επόμενη μέρα των εκλογών.

Επιτέθηκε παράλληλα και στην Αριστερά, σημειώνοντας ότι πρέπει να καταλάβουν πως τελείωσε η εποχή της ιδεολογικής τους τρομοκρατίας.

Έστρεψε όμως τα πυρά του και στα άλλα κόμματα του κεντροδεξιού χώρου σημειώνοντας ότι "υπάρχουν μικρά κόμματα που δεν ανήκουν στην Αριστερά, αλλά έχουν πάρει τις συνήθειές της και προσπαθούν απεγνωσμένα να εκμεταλλευτούν την απελπισία του κόσμου δίνοντας σωσίβιο στο ΠΑΣΟΚ που καταρρέει. Ψήφος σε αυτούς είναι πολιτική ασυλία και φιλί της ζωής στο ΠΑΣΟΚ".

Δείτε το και σε βίντεο:(Το επίμαχο σημείο είναι στο 05:32)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.