Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Νέο «χέρι» στα εργασιακά θέλει να βάλει η τρόικα!

Πρόσθετες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και περαιτέρω διαθρωτικές αλλαγές σε όλο το εργασιακό θέλει η τρόικα, ένα θέμα που θα συζητηθεί σήμερα στις 11 το πρωί με τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Τι θέλει η τρόικα; Να βάλει «χέρι» στις τριετίες στον κατώτατο μισθό, μείωση του χρόνου προειδοποίησης για την καταβολή της αποζημίωσης απόλυσης και η μείωση της ελάχιστης ημερήσιας ανάπαυσης.

Για τις τριετίες μέχρι σήμερα ισχύει η αύξηση 9% κάθε τριετία, που ανεβάζει το ποσό του βασικού μισθού και να το κάνει +5%.

Επίσης, θέλουν να μειωθεί ο χρόνος προειδοποίησης για την καταβολή της αποζημίωσης λόγω απόλυσης εργαζομένων, με την κυβέρνηση να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης του χρόνου προειδοποίησης κατά 2 ή και 3 μήνες για όλους τους εργαζόμενους.

Φυσικά, δεν θα μας αφήσουν έτσι… Πρέπει οι κοινωνικές σχέσεις των ανθρώπων να συσφιχθούν και κυρίως στον εργασιακό τους χώρο. Έτσι, θέλουν να φέρουν την ελάχιστη ημερήσια ανάπαυση στις 11 ώρες (αντί για 12 που είναι σήμερα). Πάλι καλά, το 6ήμερο δεν είναι στο τραπέζι των συζητήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.