Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ένας-ένας, όλοι θα σώσετε την Ελλάδα, μην σπρώχνεστε…

Του Γιάννη Δαραβίγκα
Είναι αλήθεια ότι στην χώρα μας ευδοκιμεί το περίεργο φαινόμενο των κατά συρροήν σωτήρων. Κάθε λίγο και λιγάκι εμφανίζεται στην οικονομική, πολιτική, κοινωνική σκηνή του τόπου κάποιος αυτόκλητος σωτήρας.
Τις τελευταίες ημέρες όμως οι σωτήρες το παραξήλωσαν. Πρώτο θέμα στις τηλεοράσεις έχουν γίνει τα 600 δις που θα μας δώσουν κάποιοι ελληνοαμερικάνοι για να εξοφλήσουμε το χρέος μας, αλλά και η λίστα Λαγκάρντ με φοροφυγάδες.
Οι σωτήρες της Ελλάδος διαγκωνίζονται στα τηλεπαράθυρα για 
να αναγγείλουν ποιος θα σώσει πρώτος την Ελλάδα.
Εμφανίστηκε λοιπόν ο διεθνούς;;;
φήμης γιατρός Μανώλης Λαμπράκης, που ενεργεί, όπως ισχυρίζεται, ως εκπρόσωπος του δισεκατομμυριούχου που ακούει στο όνομα Σώρρας και που είναι το ίδιο πρόσωπο που απασχόλησε την δημοσιότητα πριν αρκετά καιρό, όταν παρουσίασε στην τηλεοπτική εκπομπή «Ζούγκλα» στοιχεία για 40 μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής, που υποτίθεται ότι αποτιμώνται σε 30 τρισεκατομμύρια ευρώ.
Επειδή εδώ και δύο χρόνια τα δις και τα τρις σφυρίζουν σαν σφαίρες πάνω από τα κεφάλια μας και είναι κρίμα για τους Έλληνες να τους βαυκαλίζουν με από μηχανής θεούς, με μάννα εξ ουρανού και με μεσσίες, θα ήταν όχι μόνο χρήσιμο αλλά και επωφελές να φροντίσουν οι δημοσιογράφοι, ο τύπος και τα κανάλια να είναι προσεκτικοί στις επιλογές τους και στα «λαυράκια» που φέρνουν στην δημοσιότητα. Επειδή πολλοί δημοσιογράφοι αρέσκονται σε πομπώδεις εκφράσεις όπως : «από την δημοσιογραφική έρευνα προέκυψε ότι….», « σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ….» και άλλες τέτοιες μπαρούφες, ερωτώ εγώ ο έλληνας πολίτης, ποια είναι τα στοιχεία που υπάρχουν και που προκύπτουν από επίσημα έγγραφα σύμφωνα με τα οποία υπάρχουν 600 δις ευρώ σε κάποιο λογαριασμό. Ερωτώ επίσης κάτι ακόμα πιο απλό : υπάρχουν τα χρήματα αυτά ;; ναι ή όχι;;;
Έτσι απλά, χωρίς κραυγές και χωρίς ψιθύρους….
Βεβαίως το ερώτημα δεν πρόκειται να απαντηθεί ποτέ και από κανέναν αφού
τα δελτία ειδήσεων έχουν μετατραπεί σε θεατρικές επιθεωρήσεις, με πρωταγωνιστές την γελοιότητα, την μιζέρια, την ανευθυνότητα και την αερολογία και με τους δημοσιογράφους σε ρόλους κομπάρσων.
Και σα να μην έφταναν όλα τα δις που θα προσφέρει ο κ. Σώρρας για την σωτηρία μας, ένας άλλος σωτήρας βγήκε στα κανάλια και χρησιμοποιώντας την αντωνυμία «εγώ», τουλάχιστον 30 φορές μέσα σε 10 λεπτά ομιλίας, και προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Πρόκειται για τον κ. Βενιζέλο που εμφανίστηκε στο ΜΕGA, με ύφος Μεγάλου Ναπολέοντα, και προσπάθησε να εξηγήσει τι συνέβη με την λίστα Λαγκάρντ. Μιλούσε ακατάπαυστα επί δέκα λεπτά λέγοντας, ΕΓΩ διαπραγματεύτηκα για το καλό της χώρας , ΕΓΩ έσωσα την Ελλάδα ως υπουργός οικονομικών, ΕΓΩ θα σώσω το ΠΑΣΟΚ από την διάλυση, ΕΓΩ διατηρώ τον Σαμαρά στην κυβέρνηση, ΕΓΩ παρέδωσα στον Σαμαρά την λίστα με τους φοροφυγάδες, ΕΓΩ….ΕΓΩ….ΕΓΩ…
Ναι βρε σωτήρα μας, ΕΣΥ τα έκανες όλα, όμως έχω μια απορία. Αυτή η ρημάδα η λίστα που πήρε ο Παπακωνσταντίνου και την έδωσε στον Καπελέρη, που την έδωσε σε εσένα, που την έδωσες στον Διώτη, που στην ξανάδωσε εσένα και για ένα χρόνο γύρναγε από συρτάρι σε συρτάρι, γιατί δεν έδωσες στον διάδοχό σου υπουργό οικονομικών τον Ξυνίδη;;; Γιατί την κράτησες στο συρτάρι σου έξι μήνες και αποφάσισες ξαφνικά να την εμφανίσεις και να την παραδώσεις στον Σαμαρά;;
Ξέρω, ξέρω την είχες ξεχάσει επειδή έσωζες την Ελλάδα και δεν είχες μυαλό για τέτοιες ασήμαντες υποθέσεις…
Τελικώς, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να παρακαλέσω τον Θεό της Ελλάδος να μας σώσει από τους σωτήρες μας….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.