Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Σε ιδιώτες 37 αεροδρόμια της χώρας

aerodromio 1Σε ιδιώτες εκχωρείται η χρήση και λειτουργία των 37 αεροδρομίων της χώρας, εκτός του Ηρακλείου και των Σπάτων, με συμβάσεις παραχώρησης μακροχρόνιας χρήσης διάρκειας 35 χρόνων, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών Κωστή Χατζηδάκη.
Το ελληνικό Δημόσιο διατηρεί την ιδιοκτησία, την εποπτεία και τον έλεγχό τους και εκχωρεί μόνο την εκμετάλλευσή τους, έτσι ώστε, όπως επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών Κωστής Χατζηδάκης, τα αεροδρόμια να μετατραπούν από πίστες προσγείωσης-απογείωσης σε εμπορικούς πόλους έλξης αλλά και χώρους άλλων δραστηριοτήτων.

Ο χρόνος παραχώρησης θα είναι τουλάχιστον 30 με 35 χρόνια, και μπορεί να φτάνει ακόμη και τα 50 χρόνια, για να εξασφαλιστούν χαμηλές τιμές στα αεροδρόμια και ανταγωνιστικότητα.
Σε ό,τι αφορά τα μικρότερα αεροδρόμια, αυτά θα παραμείνουν στον έλεγχο του Δημοσίου και θα δημιουργηθεί ένα αρμόδιο κρατικό νομικό πρόσωπο, το μάνατζμεντ του οποίου θα εκχωρηθεί αργότερα σε ιδιώτες.
Για το αεροδρόμιο του Καστελλίου, δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση για το αν τελικά θα ενταχθεί στα αεροδρόμια που θα παραχωρηθούν ή αν θα δημοπρατηθεί μόνο του.
Σε ό,τι αφορά το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, τονίστηκε ότι σύντομα θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την Hochtief προκειμένου να αυξηθεί ο χρόνος παραχώρησης και να οδηγηθούν σε μείωση των τελών αεροδρομίου.
spirospero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.