Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Η απογραφή του 2011 αλλάζει τον εκλογικό χάρτη της Ελλάδας

Αλλάζει εκ νέου ο εκλογικός χάρτης λόγω της απογραφής του 2011Νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό ίσως προκαλέσει μια «λεπτομέρεια» που ξεχάστηκε στον οδυμαγδό των εκλογικών αποτελεσμάτων. Πρόκειται για την ολοκλήρωση της απογραφής του 2011.

Ως γνωστόν οι εκλογές διεξήχθησαν με βάση την απογραφή του 2001 καθώς δεν είχαν προλάβει να ολοκληρωθούν οι οριστικές καταγραφές της πολύ πρόσφατης τελευταίας απογραφής του 2011. Τα στοιχεία αυτά ολοκληρώνονται στις 16 Μαίου. Και ως εκ τούτου επί τη βάση συνταγματικής επιταγής, οι επαναληπτικές εκλογές -αν προκηρυχθούν μετά από αυτή την ημερομηνία- και σε κάθε περίπτωση οι επόμενες εκλογές, θα διεξαχθούν με βάση τη νέα απογραφή.
Η απογραφή του 2011 θα οδηγήσει σε πιθανή ανακατανομή των εδρών (αφού αλλού αυξάνονται αλλού μειώνονται) ενώ αλλάξουν και το εκλογικό σώμα, αφού θα αποτυπώνει την νέα δημογραφική πραγματικότητα. Έτσι, για παράδειγμα η Β' Αθηνών, θα διαθέσει δύο επιπλέον έδρες στα κόμματα.
Τέλος, οι επαναληπτικές εκλογές θα γίνουν με βάση λίστα που σημαίνει ότι αναπτερώνονται οι ελπίδες των επιλαχόντων, αφού οι αρχηγοί των κομμάτων θα υποχρεούνται να τοποθετήσουν τους υποψηφίους επί τη βάσει της σειράς κατάταξης τους σε σταυρούς στις προχθεσινές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.