Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Τσίπρα, Αλαβάνο, Δραγασάκη προτείνει το ΠΑΣΟΚ για πρωθυπουργούς

Τσίπρα, Αλαβάνο, Δραγασάκη προτείνει το ΠΑΣΟΚ για πρωθυπουργούςΈτοιμες προτάσεις προν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για υποψήφιους πρωθυπουργούς από τον χώρο της Αριστεράς σε περίπτωση που η Κουμουνδούρου αποφασίσει να συμμετάσχει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας έχει το ΠΑΣΟΚ.
Η Ιπποκράτους έχει συντάξει έναν πρώτο κατάλογο υποψηφίων πρωθυπουργών τον οποίο και θα παρουσιάσει ο Βαγγέλης Βενιζέλος στον κ. Τσίπρα εάν και εφόσον συναντηθούν στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών.

Ως γνωστόν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δημοσιοποιώντας χθες την επίσημη πρότασή του για το μετεκλογικό τοπίο, πρότεινε στην περίπτωση που συγκροτηθεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας απαραιτήτως με την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, πρωθυπουργός να οριστεί στέλεχος της «τάσης» που επέλεξε ο λαός με την ετυμηγορία του στην κάλπη.
Έτσι, οι προτάσεις αφορούν τόσο το πρόσωπο του ιδίου του Αλέξη Τσίπρα όσο και του πολιτικού του μέντορα και πρώην επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου ο οποίος άλλωστε έχει μακρά εμπειρία από την Ευρωπαϊκή Ένωση όπου θήτευσε ως ευρωβουλευτής. Στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου σκέπτεται τον Γιάννη Δραγασάκη, ένα ήπιων τόνων και ευρωπαϊκού προσανατολισμού στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με μακρά εμπειρία και θητεία στην οικουμενική κυβέρνηση το 1989 ως αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας.
Μία ακόμη πρόταση αφορά στο πρόσωπο του πρώην προέδρου του ΣΥΝ Νίκου Κωνσταντόπουλου, με τον οποίο ο κ. Βενιζέλος διατηρεί καλές σχέσεις. Ενώ το ΠΑΣΟΚ δεν θα απέκλειε και τον ορισμό ως πρωθυπουργού του επικεφαλής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλη Γλέζου. Μία άλλη πρόταση αφορά το πρόσωπο του βουλευτή της B' περιφέρειας Αθηνών Δημήτρη Παπαδημούλη ο οποίος έχει υπάρξει και ευρωβουλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.