Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


ΠΑΣΚΕ ΛΑΡΚO


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ

 Κυριάκο Μητσοτάκη  Υπεύθυνο του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Ν. Δ, Βουλευτή Β΄ Αθηνών , Αθαν. Γιαννόπουλο και Χρ. Σταϊκούρα βουλευτές Φθιώτιδας , Σιμ. Κεδίκογλου και Κων. Μαρκόπουλο Εύβοιας, Μιχ. Γιαννάκη Βοιωτίας και Διον. Αυγερινοπούλου  Επικρατείας .

Αξιότιμοι εκπρόσωποι μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ,
Με αφορμή την ερώτηση που καταθέσατε προς τα αρμόδια Υπουργεία, στις 31 Ιανουαρίου 2011 ,με τίτλο ‘’ Η αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης ρύπανσης που προκαλεί η ΛΑΡΚΟ’’ ,θα θέλαμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω:
Καταρχήν ένας αναγνώστης ,που δεν γνωρίζει τα της ΛΑΡΚΟ ,με το πρώτο διάβασμα της ερώτησής σας θα σας έδινε συγχαρητήρια για τις περιβαλλοντολογικές σας ευαισθησίες. Θα θέλαμε να είμαστε και εμείς άπ΄ αυτούς.   Δυστυχώς όμως ,σαν εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, γνωρίζοντας  ‘’πρόσωπα και πράγματα’’ , έχουμε μια διαφορετική αντίληψη η οποία πηγάζει από την καταστροφική πολιτική που εφαρμόστηκε στην εταιρία επί των ημερών που την πολιτική ευθύνη για την τύχη της εταιρίας την είχε η προηγούμενη Κυβέρνηση την οποία όλοι οι σημερινοί  ερωτώντες βουλευτές την στήριζαν και μάλιστα κάποιοι  συμμετείχαν και σε καίρια υπουργικά πόστα .
Οι εργαζόμενοι στην ΛΑΡΚΟ είναι αυτοί που πρώτοι νοιάζονται για τα περιβαλλοντολογικά θέματα. Είναι αυτοί και οι οικογένειες τους που πρώτοι εισπράττουν την όποια επιβάρυνση. Είναι αυτοί που αγωνίζονται και επιδιώκουν την περιβαλλοντολογική συμμόρφωση της εταιρίας. Παράλληλα όμως είναι και αυτοί που αγωνιούν για την ύπαρξη του μεροκάματου. Ιδιαίτερα την περίοδο αυτή που η χώρα μας βρίσκεται στην ‘’καρδιά ‘’,της ίσως χειρότερης οικονομικής κρίσης που γνώρισε από σύστασης του  Ελληνικού Κράτους.
Όπως το αναφέρετε και στην ερώτηση σας ,η υπάρχουσα λειτουργία της εταιρίας ως προς την επίδραση της στο περιβάλλον είναι η ίδια εδώ και δεκαετίες. Γνωρίζετε πολύ καλά ,μια και σχεδόν όλοι οι ερωτώντες βουλευτές εκλέγεστε στις περιοχές που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ, ότι το πρόβλημα της χερσαίας απόθεσης της σκουριάς είναι από τα πλέον σοβαρά και χρονίζοντα προβλήματα της εταιρίας. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι για την αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων φίλτρων στις καμινάδες και λοιπών παρεμβάσεων που απαιτούνται για την πλήρη περιβαλλοντολογική συμμόρφωση ,απαιτούνται επενδύσεις της τάξεως των 150 εκατ. €.     Γνωρίζετε πολύ καλά ότι αυτή την στιγμή η εταιρία βρίσκεται σε οριακό οικονομικό σημείο.  Μετά από μια τεράστια προσπάθεια Εργαζομένων και Διοίκησης  που σε συνδυασμό με τις σταθερές τιμές πώλησης του Νί, η εταιρία έχει αρχίσει εδώ και κάποιους μήνες να βρίσκει τον παραγωγικό της ρυθμό με αποτέλεσμα να αποκτά την οικονομική της αυτοτέλεια και να έχει αρχίσει η ρύθμιση αποπληρωμής των τεράστιων χρεών  ( πάνω από 450 εκατ. € ) που τις αφήσατε κληρονομιά .
Για την ιστορία να σας θυμίσουμε ότι το 2004 όταν την διακυβέρνηση της χώρας ανέλαβε η Νέα Δημοκρατία  ,παρέλαβε μια ΛΑΡΚΟ υγιή και δυνατή, με χαμηλό κόστος παραγωγής και με σειρά σημαντικών επενδύσεων παρότι η τιμή πώλησης του προϊόντος ήταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα ( κάτω από 10 χιλ $ /τον. Νί ).
Το 2009 η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας , παρέδωσε μια ΛΑΡΚΟ κυριολεκτικά διαλυμένη, στα πρόθυρα χρεοκοπίας, πλήρως απαξιωμένη , με τεράστια χρέη, με τρομερά αυξημένο κόστος παραγωγής, χωρίς επενδύσεις, με τεράστια διοικητικά και περιβαλλοντολογικά προβλήματα με σωρεία αδικαιολόγητων θανατηφόρων ατυχημάτων και με την χαμηλότερη παραγωγικότητα που είχε ποτέ στην  50 χρόνη ιστορία.
Μια ΛΑΡΚΟ σχεδόν ΚΛΕΙΣΤΗ , παρότι την περίοδο εκείνη οι τιμές  ξεπέρασαν τις 50.000 $ /τον Νι.
Επί των ημερών σας διαπράχτηκε το μεγαλύτερο οικονομικό έγκλημα.
·         Περί τα 500 εκατ. € έκαναν ‘’φτερά’’ από το ταμείο της εταιρίας.
·         Έγινε η μεγαλύτερη κακοδιαχείριση και σπατάλη στην εταιρία.
·         Τα ακριβοπληρωμένα  golden boys σας, αλληλοσπαραζόντουσαν με έγγραφες καταγγελίες ποιος κακοδιαχειρίστηκε περισσότερο ΄΄ ξελαφρώνοντας ΄΄ την εταιρία από δεκάδες εκατ. €.

Όταν όλα αυτά τα καταγγέλλαμε , όταν για όλα αυτά και με ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων των εργαζομένων έγινε προσφυγή στην δικαιοσύνη, όταν για όλα αυτά υπήρξαν συνδικαλιστικές αντιδράσεις ,όταν για όλα αυτά χύθηκαν τόνοι μελάνης από τα ΜΜΕ ,  όταν για όλα αυτά σύσσωμη η Αντιπολίτευση τα κατήγγειλε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ,    Ε Σ Ε Ι Σ    Κ Υ Ρ Ι ΟΙ  Β Ο Υ Λ Ε Υ Τ Ε Σ     Π Ο Υ    Ε Ι Σ Α Σ Τ Α Ν ;  ; ; ; ; ; ; ;

ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΠΟΥ:
·         ΥΠΗΡΧΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ,
·         ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΠΑΤΑΛΙΟΤΑΝ ΑΣΚΟΠΑ ,
·         ΕΙΤΕ ΣΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΙΤΕ ΣΑΝ ΑΠΛΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ , ΕΙΧΑΤΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΟ ΛΟΓΟ,
ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ;;;;;;;;
Είναι άξιον απορίας  ο χρόνος κατάθεσης της ερώτησης. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι αποτέλεσμα μόνο ψηφοθηρικών και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων .Μένοντας  μόνο σε αυτή την εκτίμηση θεωρούμε ότι ο επιεικέστερος χαρακτηρισμός της κίνησης σας , αγγίζει τα όρια της  πολιτικής υποκρισίας.
Αξιότιμοι εκπρόσωποι μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ,
Μην συνεχίζετε να πυροβολείτε την ΛΑΡΚΟ.
Την τραυματίσατε σοβαρά ,μια φορά.
Μην προσπαθείτε να την αποτελειώσετε.
Σαφώς  το περιβάλλον είναι από τα πιο σοβαρά και σύνθετα προβλήματα. ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ .Χρειάζεται χρόνος και χρήμα .Πρέπει να ληφθεί υπόψη  και η προοπτική του μεροκάματου. Το έχουν ανάγκη όχι μόνο οι χιλιάδες θέσεις εργασίας που αποτιμάται ο κύκλος εργασιών της εταιρίας , αλλά ολόκληρη η Εθνική Οικονομία.
Αν η χώρα μας είχε μερικές ΛΑΡΚΟ παραπάνω ενδεχόμενα η οικονομική κρίση να περνούσε τελείως ανώδυνα για τον Ελληνικό Λαό.



ΠΑΣΚΕ ΛΑΡΚΟ
2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.