Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΓΣΕΕ - ΟΤΟΕ: Να μη χαθούν θέσεις εργασίας

«Εμείς δεν λέμε γενικώς «ναι» σε συγχωνεύσεις και αναδιαρθρώσεις. Λέμε οποιαδήποτε πρωτοβουλία να έχει στόχο τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας και της ανάπτυξης και όχι οι διοικούντες των τραπεζών να προσβλέπουν σε προσωπικά οφέλη και μελλοντικά κέρδη».
Αυτό επισήμανε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Στ. Κούκος. Ξεκαθάρισε ακόμα πως η στάση του συνδικαλιστικού κινήματος απέναντι σε συγχωνεύσεις και αναδιαρθρώσεις στον τραπεζικό τομέα θα κριθεί από τη διασφάλιση ή όχι των θέσεων εργασίας.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος πρόσθεσε: «Αναδιαρθρώσεις θα γίνουν από την ώρα που οι τράπεζες είναι πλήρως εξαρτημένες, για να παίρνουν ρευστότητα, από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και για να έχουν εποπτικά κεφάλαια από το Ελληνικό Δημόσιο. Εμείς αυτό που κοιτάμε είναι οι όποιες συγχωνεύσεις και αναδιαρθρώσεις να γίνουν χωρίς να χαθεί ούτε μία θέση εργασίας».
Ο Στ. Κούκος επισήμανε ότι στις 8 σελίδες της πρότασης της Εθνικής για συγχώνευση με την Alpha Bank δεν υπήρξε καμιά πρόβλεψη για τις θέσεις εργασίας, ενώ στην πρόταση που είχε καταθέσει ο αείμνηστος Θ. Καρατζάς η πρώτη δέσμευση ήταν ότι δεν θα γίνονταν απολύσεις. Επιτέθηκε εναντίον του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου, λέγοντας ότι η συμπεριφορά του δεν είναι ό,τι καλύτερο: «Καλό θα είναι οι προτάσεις τους να στοχεύουν στη στήριξη της πραγματικής οικονομίας και όχι να αποπνέουν άρωμα νεοφιλελευθερισμού».
Οι πρόεδροι της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ μίλησαν στη συνδιάσκεψη των συνδικαλιστικών οργανώσεων χρηματοπιστωτικού κλάδου Νότιας και ΝΑ Ευρώπης (UNIMED) στην οποία συμμετείχαν οργανώσεις από Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία, FYROM, Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας, Αλβανία.
Αντικείμενο της συζήτησης ήταν ο συντονισμός των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης εν όψει και της ευρωπαϊκής διάσκεψης που θα γίνει στις 17 Μαρτίου στη Λισαβόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.