Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΣΤΕΝΟ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ

Ελέγχους στα περιουσιακά στοιχεία και τους τραπεζικούς λογαριασμούς εκατοντάδων εφοριακών που βρίσκονται στη «μαύρη λίστα» των ύποπτων για διαφθορά, διενεργεί το υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται να προχωρήσει σε... 
παραπομπές υποθέσεων στη Δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για υπαλλήλους και ανώτερα στελέχη εφοριών οι οποίοι, σύμφωνα με τα πορίσματα των ελέγχων από οικονομικούς επιθεωρητές, αλλά και με βάση καταγγελίες φορολογούμενων και συναδέλφων τους κατηγορούνται για χρηματισμό, εκβιασμό, παράνομη κάλυψη και διευθέτηση φορολογικών υποθέσεων, δωροδοκία, υπόγειες συναλλαγές με φοροφυγάδες και κακή συμπεριφορά.
Παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών τόνιζε ότι οι έλεγχοι που προχωρούν με ταχείες διαδικασίες περιλαμβάνουν αντιπαραβολή των φορολογικών δηλώσεων των τελευταίων ετών με τα περιουσιακά τους στοιχεία και τον τρόπο διαβίωσης καθώς και άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών. Οι διασταυρώσεις στοιχείων γίνονται με βάση τα αποτελέσματα των ΕΔΕ που έχουν διαταχθεί σε βάρος τους και από τα οποία προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις για διαφθορά.
Στο στόχαστρο
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο στόχαστρο βρίσκονται μεταξύ άλλων 70 υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών που, ενώ δήλωναν μέσο εισόδημα 50.000 ευρώ τον χρόνο, διαπιστώθηκε ότι έχουν ακίνητη περιουσία από 800.000 ευρώ έως και 3 εκ. ευρώ, 234 υπάλληλοι που δεν υπέβαλαν καν δήλωση φορολογίας εισοδήματος και 50 υποθέσεις διαφθοράς εφοριακών και τελωνειακών που προέκυψαν έπειτα από καταγγελίες πολιτών.
Σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, εάν μετά τον έλεγχο που διενεργείται αυτή την περίοδο στο «πόθεν έσχες» και το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των ύποπτων για χρηματισμό υπαλλήλων διαπιστωθεί ότι το δηλωθέν εισόδημά τους ή τυχόν κληρονομιές, δωρεές και γονικές παροχές που έγιναν προς αυτούς δεν δικαιολογούν την περιουσία και τον τρόπο διαβίωσης, τότε θα αντιμετωπίσουν κυρώσεις που μπορεί να φθάσουν ακόμη και μέχρι την οριστική τους απόλυση.
Οι κατηγορίες για παραπτώματα εφοριακών αυξάνουν με ραγδαία ταχύτητα, καθώς οι ΕΔΕ που είχαν διαταχθεί τον περασμένο Νοέμβριο ήταν 90 για ισάριθμους εφοριακούς, ενώ σήμερα ο αριθμός αυτός έχει ξεπεράσει τις 150. Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών αφήνουν αιχμές κατά των υπηρεσιακών πειθαρχικών συμβουλίων για ολιγωρία και «συγκάλυψη», σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι από τις εκατοντάδες υποθέσεις που ελέγχονται πειθαρχικά ένας μικρός αριθμός ολοκληρώνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.