Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Συναίνεση ζητά ο Γ. Παπανδρέου για την έξοδο από την κρίση


Προανήγγειλε νέο κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς

Κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι έστειλε προς όλες τις κατευθύνσεις μήνυμα ανομίαςΠροσκλητήριο «εθνικής συστράτευσης» σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, για να βγει η χώρα από το τέλμα στο οποίο βρίσκεται, απηύθυνε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή για τη διαφθορά. Επέρριψε βαρύτατες ευθύνες στην κυβέρνηση Καραμανλή για τη σημερινή εικόνα της χώρας και προανήγγειλε κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς.Ο Γιώργος Παπανδρέου καλωσόρισε, όπως είπε, την πρωτοβουλία του Αντώνη Σαμαρά για τη διεξαγωγή της συζήτησης, λέγοντας ότι την εκλαμβάνει ως πρώτο βήμα αυτοκριτικής του κόμματος που βρισκόταν στην κυβέρνηση τα τελευταία πεντέμισι χρόνια. Κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι ευθύνεται τόσο για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό, όσο και για τα κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος της οικονομίας, δίνοντας το σύνθημα, ότι η ανομία είναι προτιμητέα. Παραφράζοντας παλαιότερο σύνθημά του, είπε ότι χρήματα υπήρχαν και διερωτήθηκε πού πήγαν.Όσον αφορά στα πεπραγμένα της παρούσας κυβέρνησης, είπε ότι μετέτρεψε το πρόγραμμα σταθερότητας σε "πρόγραμμα ανάπτυξης", υποστηρίζοντας ότι έγινε δεκτό από Έλληνες και ξένους και επικυρώνεται μεθαύριο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις κοινωνικών ομάδων απέναντι στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, τόνισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για μικροδιευθετήσεις και χρόνος για μπλόκα και στάσεις.
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ξεκινά από αύριο, κύκλο συναντήσεων με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες στον τομέα της Διαφάνειας και της καταπολέμησης της διαφθοράς.

Αντ. Σαμαράς: Το ΠΑΣΟΚ «φούσκωσε» το έλλειμμα

Στη δευτερολογία του, ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ ευθύνεται για τη ραγδαία αύξηση του ελλείμματος, επειδή δεν εφάρμοσε το πάκετο μέτρων Παπαθανασίου και κατέγραψε τις οφειλές προς τα νοσοκομεία μόνο σε δύο έτη. Ζήτησε από τον πρωθυπουργό να δείξει κατανόηση για τα προβλήματα των αγροτών, εκτιμώντας ότι σε εκείνη την περίπτωση θα δείξουν και εκείνοι το απαραίτητο αίσθημα ευθύνης.
Επέμεινε ότι ο "Καλλικράτης" στην παρούσα μορφή του δεν αναφέρεται στις αρμοδιότητες και στους πόρους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Έκανε λόγο για βιασύνη στο θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου. Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση Σημίτη κατέρρευσε υπό το βάρος σκανδάλων.
Για το Μεταναστευτικό, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση πυροδοτεί "πυρκαγιά", όταν επιμένει στο θέμα.
Για τα Ελληνοτουρκικά δήλωσε ότι υπάρχει ριζική αλλαγή δεδομένων, εκτιμώντας ότι η επιστροφή στο Ελσίνκι δεν είναι εφικτή. Είπε ότι πλέον ούτε όλα τα κράτη της Ε.Ε. επιθυμούν ένταξη της Τουρκίας, ούτε η ίδια η γειτονική χώρα αντιμετωπίζει πλέον με θέρμη το ενδεχόμενο.
Όσον αφορά στη συναίνεση, τόνισε ότι "δεν τη χρωστάμε σε εσάς, τη χρωστάμε στον ελληνικό λαό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.