Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Εφιαλτικά σενάρια

Γράφει ο .mitsos175.

ΗΠΑ: Η μεγαλύτερη οικονομική και στρατιωτική υπερδύναμη του πλανήτη. 324 εκατομμύρια πληθυσμός, 18,57 τρις. δολάρια περίπου ΑΕΠ. Από αυτά τα 587,8 δίνονται για στρατιωτικούς σκοπούς.
Το μεγαλύτερο ναυτικό του κόσμου με αιχμή 19 αεροπλανοφόρα μπορεί να προσβάλει στόχους παντού στον πλανήτη. Συνολικά 415 μεγάλα πλοία. 5.900 περίπου σύγχρονα άρματα μάχης, πάνω από 41.000 τεθωρακισμένα, πάνω από 4.500 υπερσύχρονα Πυροβόλα και Πολλαπλοί Εκτοξευτές Πυραύλων διαφόρων τύπων, 2,5 εκατομμύρια προσωπικό και μια δεξαμενή 120 εκατομμυρίων ικανών για υπηρεσία.

Η μεγαλύτερη και ισχυρότερη αεροπορία του κόσμου: Γύρω στα 20.000 αεροπλάνα και ελικόπτερα, από τα οποία πάνω από 5.000 είναι τα μαχητικά αεροσκάφη και βομβαρδιστικά, αρκετά από αυτά 5ης γενιάς με stealth χαρακτηριστικά. Επιπλέον τρομερή παραγωγική ικανότητα και το κυριότερο πάνω από 7.000 πυρηνικά όπλα έτοιμα προς χρήση, ενώ χιλιάδες άλλα αποθηκευμένα. Επίσης οι ΗΠΑ ηγούνται διαφόρων συμμαχιών, στην ουσία έχουν υποτάξει τα περισσότερα κράτη του πλανήτη τις ένοπλες δυνάμεις των οποίων ελέγχουν αποτελεσματικά και μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν κατά το δοκούν.

Ρωσία: Μια μεγάλη δύναμη με αρκετούς πόρους. Πληθυσμός 144 εκατομμύρια περίπου. ΑΕΠ 3,8 τρις δολάρια το 1/5 των ΗΠΑ. 44,6 δις δολάρια δαπανώνται για άμυνα. Οι ΗΠΑ δαπανούν πάνω από 13 φορές περισσότερα! Με 1 μόλις
αεροπλανοφόρο το ρωσικό ναυτικό περιορίζεται στο να ελέγχει τις θάλασσες γύρω από τη Ρωσία, ενώ συνολικά έχει 350 μικρά και μεγάλα σκάφη με αξιοσημείωτο στόλο υποβρυχίων.

Δεν μπορεί όμως να αντιπαρατεθεί με το ναυτικό των ΗΠΑ. Αεροπορία: Συνολικά 5.100 περίπου αεροσκάφη από τα οποία 2.200 περίπου μαχητικά - βομβαρδιστικά αρκετά από τα οποία είναι υπερσύγχρονα. Η Ρωσία βασίζεται κυρίως στην αξιόλογη αντιαεροπορική της άμυνα με τους καλύτερους αντιαεροπορικούς πύραυλους. Πάντως δεν μπορεί να πλήξει τόσο εύκολα τις ΗΠΑ όσο οι ΗΠΑ τη Ρωσία. Θα λέγαμε ότι στο ναυτικό και την αεροπορία οι ΗΠΑ έχουν μεγάλη υπεροχή ιδιαίτερα σε κρίσιμους τομείς 19:1 στα αεροπλανοφόρα υπερδιπλάσια μαχητικά, εξαπλάσια μεταφορικά αεροσκάφη.

Οι ΗΠΑ έχουν καθαρά επιθετική φιλοσοφία στην αεροπορία και το ναυτικό ενώ η Ρωσία πιο αμυντική. Στρατός: 20.000+ άρματα μάχης, πάνω από 31.000 Τεθωρακισμένα, 14.000 Πυροβόλα και ΠΕΠ διαφόρων διαμετρημάτων ενώ με τα 3,2 εκατομμύρια προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων η Ρωσία έχει από τους μεγαλύτερους στρατούς και μπορεί να υπερασπιστεί αποτελεσματικά τα αχανή εδάφη της. Οι ικανοί για στράτευση είναι συνολικά 47 εκατομμύρια.

Ένας υποθετικός συμβατικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ - ΡΩΣΙΑΣ θα κρίνονταν από την αεροπορία και το ναυτικό, αφού οι χώρες αυτές δεν διαθέτουν χερσαία σύνορα. Όμως ένα τέτοιο σενάριο είναι απλά φαντασία. Διότι, αν γίνει ένοπλη αντιπαράθεση, θα έχουμε το ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας κι ίσως μερικών άλλων κρατών - συμμάχων της όπου η συμβατική υπεροχή της Δύσης είναι αναμφισβήτητη.

Σε μια τέτοια περίπτωση θα έχουμε πυρηνικό ολοκαύτωμα, αφού η Ρωσία θα αναγκαστεί για να μην ηττηθεί πλήρως, από τους συνεχείς βομβαρδισμούς που θα καταστρέψουν μεγάλο μέρος της υποδομής της, να χρησιμοποιήσει το μόνο παράγοντα που έχει ισορροπία: Τα 8.000 πυρηνικά όπλα τα οποία είναι υπεραρκετά να κάνουν αντίστοιχη και μεγαλύτερη ζημιά στους εχθρούς της. Μάλιστα τα όπλα αυτά θα χρησιμοποιηθούν από την αρχή για να πλήξουν όσο το δυνατό περισσότερο τον αντίπαλο.

Τελικό αποτέλεσμα ενός τέτοιου πολέμου θα είναι το 80% της ανθρωπότητας να αφανιστεί, οι μισοί αμέσως από τα χτυπήματα και τη ραδιενέργεια και οι υπόλοιποι από πείνα και λοιμό που θα ακολουθήσει. Επίσης χωρίς πόρους, που θα έχουν καταστραφεί, το είδος μας δεν πρόκειται ποτέ να ανακάμψει.
Ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι το μόνο που αποτρέπει τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλιώς οι Αμερικάνοι θα είχαν ήδη επιτεθεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.