Την στιγμή που κάποιοι στρώνουν κόκκινα χαλιά στην περιβόητη…ανάπτυξη, άσχημα νέα έρχονται από την πραγματική οικονομία η οποία αιμορραγεί σε ένα ολοένα και επιδεινούμενο περιβάλλον.
Όσο η Ελλάδα μετατρέπεται σε μία σοβιετικού τύπου οικονομική «ζώνη επιτήρησης», η Ευρώπη αυξάνει δραματικά την έκτακτη βοήθεια στην χώρα μας.
Το ποσό αγγίζει το 1δισ. ευρώ (970.000.000 ευρώ) μέχρι και το 2020 και χορηγείται μόνο σε χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν ή βρίσκονται στα πρόθυρα να αντιμετωπίσουν μία μεγάλη ανθρωπιστική κρίση.
Την περίεργη αυτή αύξηση -εφόσον σύμφωνα με την κυβέρνηση η οικονομία πάει αρκετά καλά- επιβεβαίωσε η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη.
Η ίδια σημειώνει χαρακτηριστικά:
«Ύστερα από την επανεξέταση των κονδυλίων της πολιτικής συνοχής η βοήθεια για την Ελλάδα αυξήθηκε σε 970.000.000 ευρώ για τα έτη 2017 – 2020, που μπορούν να αξιοποιηθούν για την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων. Από το 2010 χορηγείται στην Ελλάδα χρηματοδοτική συνδρομή για την εφαρμογή του προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι διαρθρωτικές μακροοικονομικές ανισορροπίες της χώρας. Επιπλέον, η Ελλάδα λαμβάνει τεχνική συνδρομή που παρέχει και συντονίζει η υπηρεσία συντονισμού των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Η Επιτροπή και η Παγκόσμια Τράπεζα παρείχαν τη συνδρομή τους για τη θέσπιση ενός συστήματος ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε εθνικό επίπεδο, από το οποίο αναμένεται να επωφεληθούν οικογένειες με τέκνα.Το μεγάλο ερώτημα έγκειται στο γιατί οι Ευρωπαϊκές χώρες αυξάνουν την βοήθεια προς την Ελλάδα, η οποία υποτίθεται ότι θα γνωρίσει ανάπτυξη πολύ σύντομα και από το 2018 θα βγει στις αγορές.
Όσον αφορά τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά και επενδυτικά ταμεία, 800.000.000 ευρώ από τους πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και 239.000.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης είναι διαθέσιμα για την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και την καταπολέμηση της φτώχειας, ιδίως της παιδικής φτώχειας. Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους έχει δεσμεύσει 281.000.000 ευρώ για την αντιμετώπιση των βασικών αναγκών του πληθυσμού που είναι αντιμέτωπο με ιδιαίτερα δυσχερείς καταστάσεις».
Έπεται κάτι πραγματικά μεγάλο; Τα στοιχεία δυστυχώς επιβεβαιώνουν το αναπόφευκτο:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.