Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ζόφος…

zofos-
Tα στοιχεία σοκάρουν και δείχνουν την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η ελληνική κοινωνία.
Η οικονομική στήριξη από γονείς ή άλλους συγγενείς είναι η βασική πηγή εισοδήματός του 48% των νέων Ελλήνων, ηλικίας 18 έως 35 ετών.
Δεύτερη ακολουθεί η μισθωτή εργασία, που αποτελεί την βασική οικονομική πηγή για το 45% των νέων αυτής της κατηγορίας.
Ακόμη, το 51,6% των νέων μεταξύ 20 και 34 μένουν στο πατρικό τους. Στην πρώτη θέση είναι η Σλοβακία με 56,6% ενώ στην τελευταία θέση η Δανία με μόλις 1,8%.
Οι άνεργοι νέοι Έλληνες εμφανίζονται αρκετά απαισιόδοξοι καθώς μόνο το 15% από αυτούς θεωρεί πιθανό να βρει δουλειά τους επόμενους 6 μήνες ενώ το 29% πιστεύει ότι το μέλλον του επιφυλάσσει χειρότερο βιοτικό επίπεδο, συγκριτικά με αυτό των γονιών τους.

Επίσης, ποσοστό 41% των νέων δηλώνει διατεθειμένο να μετακομίσει σε άλλη χώρα για να βρει δουλειά και το 46% θα μετακόμιζε σε άλλη περιοχή της Ελλάδας.
Και το ακόμη πιο εντυπωσιακό: Οι νέοι Έλληνες δηλώνουν «λίγο περισσότερο αριστεροί και πολύ λιγότερο θρησκευόμενοι» (31% έναντι 54%) από τους γονείς τους.
Σε γενικές γραμμές έχουν υψηλότερο επίπεδο σπουδών από την προηγούμενη γενιά και εμπιστεύονται λιγότερο του θεσμούς, συμμετέχοντας σημαντικά λιγότερο σε εθελοντικές δράσεις και συλλογικές δραστηριότητες.
Με λίγα λόγια: Τα Ελληνόπουλα είναι σήμερα απογοητευμένα, φτωχά, ζουν με τους γονείς τους απ’ ανάγκη, παίρνουν χαρτζιλίκι για να τα βγάλουν πέρα., θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα ή να μετακομίσουν σε άλλη περιοχή της χώρας. Και ταυτόχρονα δηλώνουν… περισσότερο αριστεροί και λιγότερο κοντά στη θρησκεία.
Είναι ευρήματα που αποδεικνύουν ότι τα επόμενα χρόνια, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται σε βαθιά οικονομικό, κοινωνική και αξιακή κατάρρευση. Νέοι που δεν μπορούν να στηριχθούν στα πόδια τους γιατί δεν τους δίνεται η δυνατότητα να το κάνουν. Παιδιά που θα έπρεπε να στύβουν την πέτρα να βολεύονται με το χαρτζιλίκι της μαμάς. Ελληνόπουλα που θέλουν να γίνουν… προδότες (κατά τον Καζάκο) και να σηκωθούν να φύγουν από τη χώρα τους. Και παράλληλα, να είναι και αριστεροί ή άθεοι γιατί εκεί πιστεύουν ότι θα βρουν καλύτερες συνθήκες ζωής.
Κι όλοι αυτοί είναι το μέλλον της πατρίδας μας. Πράγματι θα πρέπει να μας ανησυχούν αυτά τα στοιχεία. Οικογένειες που το πολύ να έχουν έναν εργαζόμενο δεν μπορούν να αντέξουν για πολύ. Άνθρωποι που δεν πληρώνονται για τη δουλειά τους ή δεν θα πάρουν ποτέ σύνταξη πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να στηρίξουν και τα παιδιά τους.
Και με ένα κράτος διαλυμένο, χωρίς κοινωνικές δομές, χωρίς πρόνοιες, χωρίς σοβαρή εθνική στρατηγική για το μέλλον, πολύ δύσκολα θα επιβιώσει.
Είναι ώρα ευθύνης για τα σοβαρά, ευρωπαϊκά, φιλελεύθερα κόμματα σ’ αυτή τη χώρα να κοιτάξουν τα παιδιά, να κοιτάξουν το μέλλον. Γιατί αλλιώς για δεκαετίες η κρίση θα βρίσκεται εδώ και δεν θα μας φταίει ούτε ο Σόιμπλε, ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Κυριάκος ούτε κανένας άλλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.