Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ο.Μ.Ε Γιά ΛΑΡΚΟ : ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΤΟΠΟΣ

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΤΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΒΑΘΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ,  ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΑ  ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ  ΠΟΥ ΣΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ $ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΟΔΗΓΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ.

ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΣΕΙΣ.



Αρ. πρωτ:  328                                                                                                     Αθήνα 25  Ιούλη 2017

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΟΥΛΗ 2017 -  24 ΩΡΗ   ΑΠΕΡΓΙΑ
 ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ

Την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017 όλοι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ βρίσκονται για μια ακόμη φορά στους δρόμους προκειμένου να εκφράσουν την αγωνία τους για την βιωσιμότητα και την προοπτική μιας από τις ελάχιστες εναπομένουσες ιστορικές και βαριές βιομηχανίες της Χώρας μας.

Εδώ και 2 χρόνια , οι πρωτόγνωρες σε διάρκεια ιδιαίτερα χαμηλές τιμές του παραγόμενου προϊόντος ( Σιδηρονικέλιο) ,όπως αυτές καταγράφονται μέσα από τα διεθνή χρηματιστήρια μετάλλων ,σε συνδυασμό με φαινόμενα κακοδιαχείρισης του παρελθόντος που στέρησαν την οικονομική της θωράκιση(μόνο την  περίοδο 2006-2009  περί τα 500 εκατ. Ευρώ  έκαναν φτερά από το ταμείο της ΛΑΡΚΟ μέσω των συμβολαίων προπώλησης της παραγωγής ),έχουν δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα ταμειακής ρευστότητας με ότι αυτό συνεπάγεται  για την  συνέχεια της εταιρίας και την ύπαρξη του μεροκάματου.

Δυστυχώς σε αυτή την δύσκολη συγκυρία , η εταιρία είναι εγκαταλελειμμένη στην τύχη της. Η σημερινή Κυβέρνηση παρά τις θετικές της παρεμβάσεις στο θέμα της ενέργειας ,παραμένει σχετικά αδιάφορη.  Ιστορικά οι διεθνείς τιμές των μετάλλων πάντα έχουν μεγάλες διακυμάνσεις .Δυστυχώς την περίοδο αυτή βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαπενταετίας. Έχει την πολιτική ευθύνη να διασφαλίσει ορους βιωσιμότητας και αναπτυξιακής προοπτικής για αυτό το βιομηχανικό κολοσσό που λέγεται ΛΑΡΚΟ .Μια τέτοια εταιρία δεν την απαξιώνεις. Δεν την συρρικνώνεις. Δεν την ξεπουλάς.Την στηρίζεις και την αναπτύσσεις. Την έχουν ανάγκη όχι μόνο οι εργαζόμενοι και οι τοπικές κοινωνίες έξι Νομών αλλά και η Εθνική Οικονομία.

Και αυτό γιατί:


ü  ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΕΣ-ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.  ΜΕ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΑΞΙΑ. ΜΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ,ΜΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ, ΤΡΙΑ ΜΕΤΑΛΕΙΑ , ΕΝΑ ΛΙΓΝΙΤΟΡΥΧΕΙΟ ΚΑΙ ΔΥΟ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ .ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΤΑΙ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΝΙΚΕΛΙΟΥΧΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ.ΜΕ ΑΡΙΣΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΑΓΩΜΕΝΟ ΠΡΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ.ΜΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ. ΜΕ ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΝΙΚΕΛΙΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΕΡΙ ΤΑ 20 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ.

ü  ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΞΑΓΩΓΙΚΕΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ $ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΕ ΞΕΝΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ. ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΞΙ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΑΜΕΣΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

ü  ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ, ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΟ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΠΕΡΙ ΤΑ 30 ΕΚΑΤ ΕΤΗΣΙΩΣ. ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΖΗΜΙΟΓΟΝΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΑΝ ΕΔΩ  ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ - ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ Ο ΙΔΙΩΤΗΣ-  ΖΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΔΙΣ € ΣΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ, ΤΟ ΟΦΕΙΛΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟ ΠΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ.

ü  ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΚΛΗΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΜΕ 70 ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ.

Μόνο για τους παραπάνω λόγους αυτή η εταιρία επιβάλλεται να στηριχθεί με το οποιοδήποτε τίμημα. Το θέμα είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ. Είναι ΕΥΘΥΝΗ και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της πολιτείας να την ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ στις δύσκολες στιγμές.

Η Ομοσπονδία  Μεταλλωρύχων Ελλάδας διαφωνεί με την  πρόθεση της Διοίκησης της ΛΑΡΚΟ για συρρίκνωση της παραγωγικής δραστηριότητας  με τις αντίστοιχες μισθολογικές περικοπές . Όχι μόνο δεν θα δώσει λύση στα προβλήματα της  αλλά θα συσσωρεύσει περισσότερα.
ΚΑΛΕΙ την Κυβέρνηση να διασφαλίσει την βιωσιμότητα  της ΛΑΡΚΟ και να διαμορφώσει προοπτικές ανάπτυξης της μέσα από Δημόσιο Έλεγχο. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΛΑΡΚΟ.
Συμπαρίσταται με όλες της τις δυνάμεις στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και καλεί όλους τους εργαζόμενους της ευρύτερης περιοχής να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που έχει αποφασιστεί για την ημέρα της Απεργίας που θα πραγματοποιηθεί στην ΛΑΜΙΑ κατά την διάρκεια της περιοδείας του Πρωθυπουργού στην Στερεά Ελλάδα.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΤΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΒΑΘΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ,  ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΑ  ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ  ΠΟΥ ΣΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ $ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΟΔΗΓΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ.
 
ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΣΕΙΣ.

ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΤΟΠΟΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.