Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Εργαζόμενοι ΙΓΜΕ, ΕΛΚΕΘΕ, ΦΛΕΜΙΓΚ: Κινητοποίηση το πρωί στο ΥΠΟΙΚ για προσλήψεις και στήριξη ερευνητικών κέντρων

ginaika-erevna-anaptiksiΓια τα ερευνητικά κέντρα της χώρας είναι ακόμα νωπά τα σημάδια της κρίσης του Δεκεμβρίου 2015 που οδήγησε ένα μεγάλο μέρος των συμβασιούχων τους στην ανεργία και από εκεί, είτε στην μετανάστευση, είτε σε μορφές ημιαπασχόλησης και «εθελοντισμού».
Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των σωματείων του ΕΛΚΕΘΕ και του ΦΛΕΜΙΓΚ, καλούν όλους τους εργαζόμενους στην έρευνα, τα σωματεία και τις Ομοσπονδίες σε μαζικήαγωνιστική κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης (Νίκης 5-7, Αθήνα), σήμερα Πέμπτη 2 Μαρτίου και ώρα 9.30πμ., προκειμένου «να απαιτήσουμε άμεσες προσλήψεις, στήριξη τωνερευνητικών φορέων και συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ την ημέρα της κινητοποίησης μας».

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ, παρά τις υποσχέσεις που είχαν «από το ΥΠΟΙΚ και ΥΠΕΝ για παράταση της σύμβασης των 60 συμβασιούχων που είχαμε στο ΙΓΜΕ πέρσι τον, όχι μόνο δεν παρέμεινε ούτε ένας, αλλά 14 μήνες μετά δεν έχουν ξεκινήσει τα ακόμη τα νέα έργα του ΕΣΠΑ που προβλέπονται περίπου 65 νέες προσλήψεις ΣΕΟΧ, η Πολιτική Ηγεσία κωλυσιεργεί σε επικίνδυνο βαθμό».
Επίσης, «παρά τη διαβεβαίωση της Πολιτικής Ηγεσίας για ουσιαστική επαναλειτουργία του ΙΓΜΕ, δεν έγιναν οι 45 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το 2016 όπως προβλέπονταν στον τακτικό προϋπολογισμό».
Να σημειωθεί πως η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα των Σωματείων ΙΓΜΕ, ΕΛΚΕΘΕ, ΦΛΕΜΙΓΚ, εξέδωσε σχετικό κάλεσμα για τη σημερινή συγκέντρωση, όπου θα βρεθεί αντιπροσωπεία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.