Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Άμεση κατάργηση των πρόωρων συντάξεων ζήτησε η τρόικα

Να κατατεθεί εσπευσμένα στη Βουλή ρύθμιση για την κατάργηση των πρόωρων συντάξεων ζήτησαν κατά πληροφορίες τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικας, πριν ακόμη ξεκινήσουν οι επίσημες διαπραγματεύσεις.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αξίωσαν η ρύθμιση αυτή να θεωρηθεί προαπαιτούμενο και να ψηφιστεί ως τρίτο πακέτο μέτρων εκτός των δύο που προηγήθηκαν.
Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας τονίζουν ότι απέκρουσαν τη συγκεκριμένη πρόταση και το ίδιο θα πράξουν για οποιαδήποτε νέα αξίωση των δανειστών πριν από τη συμφωνία.
Παράλληλα, πριν καν καταφτάσει στην Αθήνα η Ρουμάνα απεσταλμένη του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου (άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται ήδη εδώ), κατέφτασε στις 16:30 το απόγευμα, στον 6ο όροφο της οδού Νίκης (όπου στεγάζεται το γραφείο του υπουργού Οικονομικών κυρίου Ευκλείδη Τσακαλώτου) και επταμελές τεχνικό κλιμάκιο της μόνιμης αντιπροσωπείας του Ταμείου στη χώρα μας, με επικεφαλής τον κ. Γουές Μακ Γκρου.
Το κλιμάκιο είχε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, καθ. Νίκο Φράγκο, τον πρέδρο του  ΣΟΕ Γιώργο Χουλιαράκη και στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους
Παράλληλα, σε λίγο ξεκινούν συσκέψεις των τεχνικών κλιμακίων στο υπουργείο Εργασίας με αντικείμενο τα εργασιακά που έχουν απομείνει σε εκκρεμμότητα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις (ομαδικές απολύσεις, λοκ άουτ, απεργιακό, συνδικαλιστικός νόμος κλπ).
Εκτός από το ασφαλιστικό και τα εργασιακά οι έλεγχοι από τα τεχνικά κλιμάκια συνεχίζονται σε άλλα τέσσερα «καυτά» μέτωπα:
-Αποκρατικοποιήσεις και η τύχη του ΑΔΜΗΕ
-Φορολογία και δημοσιονομικά ζητήματα όπως η ύφεση, τα πρωτογενή πλεονάσματα και οι ανάγκες πληρωμών του δημοσίου
-Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών και κόκκινα δάνεια
-Άνοιγμα αγορών και κλειστών επαγγελμάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.