Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΔΙΚΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΥΡΙΟΥ ΓΙΑΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

Σε μια εποχή που η Ελλάδα πλήττεται από την οικονομική κρίση και ο Ελληνικός λαός καθημερινά καλείται να κάνει θυσίες προκειμένου να μπορέσει η χώρα να μπει σε πρωτογενή πλεονάσματα, εμφανίζονται διάφορα άτομα και ΜΜΕ που δημιουργούν σενάρια εσχάτης προδοσίας και προσπαθούν να δημιουργήσουν μία περαιτέρω κρίση αναξιοπιστίας στον Ελληνικό λαό, προκαλώντας παράλληλα εντονότερα προβλήματα στις σχέσεις της χώρας μας με άλλα κράτη.
Συγκεκριμένα , σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα του τύπου και του διαδικτύου κατά το χρονικό διάστημα 24-27 Ιουλίου 2015 αξιολογώ ότι γίνεται προσπάθεια από άτομα και ΜΜΕ να διαστρεβλωθούν δημόσια οι πρόσφατες θέσεις, χειρισμοί και απόψεις του πρώην Υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας κ. Γιάνη Βαρουφάκη και να παρουσιαστεί ως ένας αδίστακτος Υπουργός Οικονομικών . Ακόμη και να κατηγορηθεί ως προδότης, καθώς τα άτομα και τα μέσα αυτά προσπαθούν με λόγια και ενέργειες να του αποδώσουν κατηγορίες για διάπραξη αδικημάτων ακόμη και κακουργηματικού χαρακτήρα (διάπραξη αδικήματος εσχάτης προδοσίας ) .

Τα πραγματικά όμως περιστατικά των σχετικών δημοσιευμάτων και αναφορών αυτών , δεν μπορούν να υπαχθούν στο πεδίο εφαρμογής των διατάξεων περί εσχάτης προδοσίας διότι δεν είναι δυνατό να υποστηριχθεί ότι οι ενέργειες του πρώην Υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας κ. Γιάνη Βαρουφάκη-έχοντας υπ΄όψιν τα άρθρα 134&135 του ΠΚ- αποσκοπούσαν να αποστερήσουν ή να παρακωλύσουν τη Βουλή, την Κυβέρνηση κλπ από την ενάσκηση της εξουσίας που τους παρέχει το Σύνταγμα. Ούτε βέβαια αποσκοπούσαν να τους εξαναγκάσει ο εν λόγω πρώην Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας κ. Γιάνης Βαρουφάκης να εκτελέσουν ή να παραλείψουν πράξεις που απορρέουν από την εξουσία αυτή.
Κατά την αντίληψή μου αξιολογώ ότι συντρέχει το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων από άτομα και ΜΜΕ ( βλ. ΣΧΕΤΙΚΑ I-VΙ) τα οποία με τις αναφορές , τις δηλώσεις τους κλπ περί προδοσίας του πρώην Υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας κ. Γιάνη Βαρουφάκη , προκαλούν ανησυχία στο κοινό αίσθημα και στους πολίτες, γεγονός που στοιχειοθετεί το αδίκημα της Διασποράς Ψευδών Ειδήσεων του άρθρου 191 του Ποινικού Κώδικα. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο, όποιος διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις ή φήμες ικανές να επιφέρουν ανησυχία στους πολίτες καταδικάζεται σε φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και σε χρηματική ποινή.
Θα πρέπει περαιτέρω να διερευνηθεί και εάν επιπροσθέτως έχει τελεστεί απόπειρα του αδικήματος της απάτης (άρθρο 386 ΠΚ), καθώς θεωρώ ότι υπάρχει παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών κατά τρόπο που επιτυγχάνεται παραπλάνηση πλήθους προσώπων και ενδεχομένως στις προθέσεις των υπαιτίων είναι να προκαλέσουν πράξη, παράλειψη ή ανοχή ικανή να επιφέρει βλάβη σε τρίτους, οπότε πρέπει να προβλεφθεί και η διάπραξη τυχόν περαιτέρω αδικημάτων.
Συνεπώς με την υποχρέωση που έχω, κατά το άρθρο 40 Κ.Ποιν.Δ., θέτω στην διάθεσή σας τα συγκεκριμένα γεγονότα ( ατόμων και ΜΜΕ , αλλά και κάθε άλλου προσώπου ως προς το οποίο προκύπτουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής ) , προκειμένου να αξιολογήσετε τον αξιόποινο χαρακτήρα των πράξεών τους .
Ζητώ επίσης τις ενέργειές σας κατά πάντων υπευθύνων που κατά την διάρκεια όλων αυτών των ημερών συνεχίζουν να διασπείρουν ψευδείς και ανυπόστατες ειδήσεις που διαταράσσουν το αίσθημα ειρήνης ή και εξωθούν τους πολίτες της Ελλάδας σε καταστάσεις διχόνοιας και ανησυχίας για την ασφάλεια της χώρας και της οικονομίας .
ΣΧΕΤΙΚΑ
ΣΧΕΤΙΚΟ Ι: ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΚΑΙ ΧΑΚΙΝΓΚ:OI ΔΥΣΦΗΜΙΣΤΕΣ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ (www.tvxs.gr, 26.07.2015)
ΣΧΕΤΙΚΟ ΙΙ:ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΣΤΗΝ TELEGRAPH ΓΙΑ ΤΟ PLAN B(www.enikos.gr , 26.07.2015)
ΣΧΕΤΙΚΟ III: ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ (www.alpha1news.gr, 24.07.2015)
ΣΧΕΤΙΚΟ ΙV: ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΙ ΜΥΝΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ (www.news247.gr, 27.07.2015)
ΣΧΕΤΙΚΟ V: Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚ ΗΣ :ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΥΣΦΗΜΙΣΤΩΝ ΜΟΥ (www.naftemporiki.gr , 26.07.2015)
ΣΧΕΤΙΚΟ VΙ : Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ :ΤΑ ΜΜΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΟΜΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΕΝΤΑΜΗΝΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (www.avgi.gr , 27.07.2015)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.