Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Επειδή άρχισε η γκρίνια...

Επειδή άρχισε το εθνικό σπορ της γκρίνιας.
Επειδή τα γεγονότα τρέχουν με ταχύτητες πρωτόγνωρες.
Κάνω μια στάση , ένα...
"pause", για να συγκεντρώσω τις σκέψεις μου και έχω να παρατηρήσω τα παρακάτω:


Α. Αν δεν κάνω λάθος δεν ψήφισα και δεν ψηφίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει σοσιαλιστική επανάσταση. Αλλά για να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα ανάσχεσης της πολύπλευρης κρίσης της χώρας και για να θέσει τις βάσεις μιας άλλης πολιτικής φιλολαϊκής, αντιολιγαρχικής και αντιαποικιακής .

Β. Αθέτησε άραγε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις;

Μέχρι στιγμής :

1. Απέφυγε πιθανότατα την χρηματοπιστωτική θηλιά της 28ης Φεβρουαρίου, που είχε στήσει η «Ελληνική κυβέρνηση» Σαμαρά – Βενιζέλου με τους ξένους δανειστές. Έτσι δεν γίναμε μια δεύτερη κυπριακή περίπτωση.



2. Ακύρωσε την περαιτέρω μείωση των συντάξεων και την εξαΰλωση των επικουρικών , που είχε ήδη συμφωνήσει η » Ελληνική κυβέρνηση » Σαμαρά-Βενιζέλου με τους ξένους δανειστές.

3. Ακύρωσε την περικοπή του ΕΚΑΣ από εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, που είχε ήδη συμφωνήσει η «Ελληνική» κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου με τους ξένους δανειστές .

4. Ακύρωσε την διάταξη για την απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, που είχε ήδη συμφωνήσει η «Ελληνική» κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου με τους ξένους δανειστές, γεγονός που θα οδηγούσε στη ανεργία χιλιάδες συμπολίτες μας και παραπέρα συμπίεση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

5. Ακύρωσε την δέσμευση για εξωπραγματικά δημοσιονομικά πλεονάσματα 3,5% – 5% , που είχε ήδη συμφωνήσει η «Ελληνική» κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου με τους ξένους δανειστές και που θα σήμαινε παραπέρα περικοπές 4-5 δισ. ευρώ από κοινωνικές δαπάνες (υγεία, παιδεία, δημόσια έργα κ.λ.π. )

6. Συμφώνησε σε ένα ενδιάμεσο τετράμηνο πρόγραμμα ( πρόγραμμα -γέφυρα όπως το χαρακτήριζε προεκλογικά) το οποίο:

– Παρέχει μια άνεση χρόνου για την σύνταξη ενός ολοκληρωμένου αντιολιγαρχικού, φιλολαϊκού αναπτυξιακού προγράμματος .

– Αντιμετωπίζει άμεσα προβλήματα της εκτεταμένης ανθρωπιστικής κρίσης που αντιμετωπίζει ο λαός μας.

– Σκοπεύει στην αναμόρφωση του κράτους, ώστε να καταστεί πιο αποτελεσματικό και φιλικό για τον πολίτη .

– Αρχίζει την δύσκολη μάχη κατά της γνωστής ομάδας των ολιγαρχών που λυμαίνονται εδώ και δεκαετίες την χώρα (οικονομία , πολιτικό σύστημα , ΜΜΕ κ.λ.π.)

Όταν η πολιτική σου επιμένει να έχει τα παραπάνω χαρακτηριστικά , όταν για πρώτη φορά υπάρχει κυβέρνηση που σκοπεύει να τα βάλει με τις διάφορες ολιγαρχίες

προς τι η γκρίνια;

προς τι οι «αριστερές» κορώνες;

Τώρα αρχίζει το πανηγύρι...
pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.