Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

«Κυριακάτικη δημοκρατία»: Ο Λαζαρίδης έγραψε την ανακοίνωση του ΕΛΚ

ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ ΖΗΤΑ Ο ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ 

Οστενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης, είναι σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας ο «εμπνευστής και βασικός συγγραφέας» της ανακοίνωσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, για την οποία ο επικρίθηκε ο πρώην πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα, η Κυριακάτικη Δημοκρατία αναφέρει ότι ο κ. Λαζαρίδης, καθώς...
απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του κ. Σαμαρά και έχει χτίσει προσωπικές σχέσεις στους κόλπους του ΕΛΚ, «είχε την άνεση και τον τρόπο να διαβουλευθεί με την ηγετική ομάδα του ΕΛΚ, ώστε να φέρει το ύφος της ανακοίνωσης στα μέτρα που επιθυμούσε».

Το δημοσίευμα σχολίασε ο Ευάγγελος Αντώναρος στο Facebook, ζητώντας, στην περίπτωση που αληθεύει, την απομάκρυνσή του από το κόμμα:
Η επίμαχη ανακοίνωση του ΕΛΚ που εγκρίθηκε και από την ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες υπό τον κ. Σαμαρά και προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, ακόμη και πυρά από το εσωτερικό της ΝΔ, είναι η εξής:

«Καλούμε την νέα ελληνική κυβέρνηση να μην θέσει εν αμφιβόλω την οικονομική πρόοδο που σημειώθηκε υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά. Οι θυσίες που έγιναν από τον ελληνικό λαό δεν μπορούν να τεθούν σε κίνδυνο μέσα από μονομερείς δράσεις» επισημαίνει το ΕΛΚ, το οποίο συνεχίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «θα πρέπει να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις, τις οποίες ανέλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση».

Σύμφωνα με το ΕΛΚ, «η Eλλάδα επιστρέφει σε ανάπτυξη και η ανεργία μειώνεται. Στην Ελλάδα, όπως στην Ισπανία, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Κύπρο οι κυβερνήσεις υπό το ΕΛΚ έλαβαν τις σωστές οικονομικές αποφάσεις για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών».

«Στην Ελλάδα τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα και απαιτήθηκε περισσότερος χρόνος αλλά ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε τη χώρα στο δρόμο της σταθερότητας και της ανάκτησης της εμπιστοσύνης. Τώρα εναπόκειται στον κ. Τσίπρα να εργαστεί από κοινού με τους εταίρους της Ελλάδας για την επίτευξη συμφωνίας σύντομα, προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση της κατάστασης, η οποία θα έπληττε τον ελληνικό λαό» καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΛΚ.

Από iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.