Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

«Εφικτή» η λύση λένε τώρα οι Γερμανοί

Hγερμανική κυβέρνηση θεωρεί εφικτή την έγκυρη συγκατάθεση του γερμανικού ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου στην παράταση του ελληνικού προγράμματος, την Πέμπτη ή την Παρασκευή, διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Όλα φυσικά εξαρτώνται από την ποιότητα της λίστας η οποία θα σταλεί από την Αθήνα», διευκρινίστηκε από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

«Οι τελευταίες μέρες έχουν δείξει ότι...
είναι απόλυτα εφικτό να βρεθεί λύση», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ, με τον εκπρόσωπο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Μάρτιν Γιέγκερ να εξηγεί ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έχει ήδη πραγματοποιήσει δύο ενημερώσεις βουλευτών των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού.

«Αν ωστόσο η επέκταση δεν έχει εγκριθεί ως το τέλος του μήνα, το τρέχον πρόγραμμα εκπνέει», εξήγησε ο κ. Γιέγκερ και «τότε θα πρέπει να εκπονηθεί νέο πρόγραμμα, το οποίο, η μέχρι τώρα εμπειρία έχει δείξει ότι μπορεί να χρειαστεί εβδομάδες, αν όχι και μήνες».

Σε ό,τι αφορά στο περιεχόμενο του προγράμματος, ο εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε τόνισε ότι υπάρχουν «κάποιες ελευθερίες για την ελληνική κυβέρνηση, αλλά εντός του πλαισίου του προγράμματος - πάντα λέγαμε ότι αν η Ελλάδα είναι μέσα σε πρόγραμμα, υπάρχει και ευελιξία».

Ερωτηθείς σχετικά με τον ρόλο της Άνγκελα Μέρκελ στην διαπραγμάτευση, ο κ. Ζάιμπερτ επισήμανε ότι η Καγκελάριος βρίσκεται σε στενή τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά διευκρίνισε ότι το ζήτημα χειρίζεται το Eurogroup και, επομένως, για λογαριασμό της Γερμανίας ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Από efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.