Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

«ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ» ΚΑΙ «ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ» Τσίπρας: «Ηρωική έξοδο ετοιμάζει ο Σαμαράς, να γίνουν εκλογές»


tsipras-iroiki-eksodo-etoimazei-o-samaras-na-ginoyn-ekloges 
«Εμείς δεν θεωρούμε πως αντιμετωπίζουμε μια απλή κρίση χρέους αλλά μια κρίση πολιτικής που μπορούμε να αντιστρέψουμε», τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι «να ελαφρύνουμε τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα και να φορολογήσουμε τον πλούτο. Το δικό μας φορολογικό σύστημα θα είναι δικαιότερο και σταθερό. Εγγυόμαστε τη συντεταγμένη και ασφαλή έξοδο από την κρίση. Προτεραιότητά μας είναι η κοινωνική και οικονομική σταθεροποίηση της χώρας».

Για μια ακόμη φορά ζήτησε εκλογές λέγοντας πως «ο πρωθυπουργός εχθές με το διάγγελμά του έδωσε την εντύπωση είτε ότι προσπαθεί να δώσει παρηγοριά στον άρρωστο με συνειδητή ωραιοποίηση της ζοφερής πραγματικότητας είτε ότι ετοιμάζεται για ηρωική έξοδο και εκλογές. Αν πρόκειται για το δεύτερο, τον συγχωρούμε και τον ενθαρρύνουμε να το κάνει το βήμα».

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για διακυβέρνηση από μια «κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ» άμεση προτεραιότητα της οποίας θα είναι η αντικατάσταση του μνημονίου από ένα  Εθνικό Σχέδιο για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Ξεκαθάρισε τις προθέσεις του για τον κατώτατο μισθό, για τον οποίο εξήγγειλε την αποκατάστασή  του  στο επίπεδο της 31ης Δεκεμβρίου 2011.

Εξήγγειλε  αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης «στη βάση των κοινωνικών αναγκών, για έναν δημόσιο τομέα απαλλαγμένο από το ρουσφέτι, τις πελατειακές εξαρτήσεις και την κομματοκρατία»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε μια ομιλία που έμοιαζει προεκλογική, προανήγγειλε συνταγματικές αλλαγές όταν το κόμμα του λάβει την εξουσία: «Σχεδιάζουμε μεγάλες θεσμικές τομές. Θα βαθύνουμε τη δημοκρατία. Σχεδιάζουμε και μεγάλες συνταγματικές τομές που θα ξαναφέρουν την κοινωνική δικαιοσύνη», τόνισε.

Και κατέληξε λέγοντας πως «Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη, ακόμα και να ανοίξουμε διάλογο για όσα μπορεί να διαφωνείτε με εμάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.