Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Εργατικό Κέντρο Κοζάνης: Καταγγελία παρακώλυσης ελέγχου στη ΛΑΡΚΟ ΑΕ.


Κλιμάκιο αποτελούμενο από το Σ.ΕΠ.Ε και το Προεδρείου του Εργατικού κέντρου διενέργησε χθές 29/4/2013 σειρά ελέγχων στα ορυχεία εξόρυξης λιγνίτη στο Προσήλιο και στην Επιχείρηση της ΛΑΡΚΟ Α.Ε. Κατά  τη διάρκεια του ελέγχου στην επιχείρηση ΛΑΡΚΟ  Α. Ε.  με ευθύνη των στελεχών της, έγινε παρεμπόδιση και παρακώλυση με διάφορες δικαιολογίες της εισόδου για έλεγχο, στην Δημοσίου συμφέροντος επιχείρηση, με προφανή σκοπό.

Τονίζουμε ότι την στιγμή της παρεμπόδισης της εισόδου μας πραγματοποιούνταν όλες οι δραστηριότητες και τα μηχανήματα ήταν σε πλήρη λειτουργία.
Η καθυστέρηση με διάφορες αστείες δικαιολογίες της εισόδου μας, είχε ως αποτέλεσμα το σταμάτημα πολλών δραστηριοτήτων και μηχανημάτων της επιχείρησης.
Η πύλη στην επιχείρηση είναι μονίμως ανοιχτή και χωρίς φύλαξη κάτι που και οι ίδιοι διαπιστώσαμε κατά την διάρκεια παραμονής μας στην Επιχείρηση, η πύλη έκλεισε μόνο για την παρεμπόδιση της εισόδου μας και του  ελέγχου.
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αυτή τακτική της Επιχείρησης η οποία είναι υπό Δημόσιο έλεγχο.
Αυτές οι τακτικές δεν μας πτοούν οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν και θα συνεχισθούν σε όλους τους χώρους εργασίας.
Η μάστιγα της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, η παράνομη απασχόληση συνταξιούχων, σε μια περιοχή με πολύ υψηλή ανεργία δεν πρέπει να είναι αποδεκτή από κανέναν.
Σε αυτή την κατεύθυνση όλοι πρέπει να βοηθήσουν οι επιχειρήσεις του Δημοσίου συμφέροντος, οι εργοδότες, το Υπουργείο, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, για να εξαλείψουμε τα φαινόμενα αυτά και όχι να τα υποθάλπουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.