Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

H Ευρώπη ψάχνει την ανάπτυξη...




Ο ένας μετά τον άλλο ευρωπαίοι αξιωματούχοι αποκηρύσσουν τις πολιτικές λιτότητας που στήριζαν ένθερμα μέχρι τώρα, ζητώντας να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη. Μετά τις σχετικές δηλώσεις Μπαρόζο την Τρίτη, τη σκυτάλη πήρε ο... πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς προκαλώντας σειρά αντιδράσεων από γερμανούς οικονομολόγους.

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς Χωρίς προοπτική ανάπτυξης, χωρίς ένα τέλος στη δύσκολη περίοδο- το οποίο να είναι ορατό για τους λαούς που πλήττονται- η πολιτική λιτότητας κατευθύνεται προς τον τοίχο και θα το αισθανθούμε ακόμη και στην Γερμανία προειδοποίησε ο Μάρτιν Σουλτς μιλώντας στην εφημερίδα Die Welt.

Είχαν προηγηθεί την Τρίτη δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα των πολιτικών λιτότητας.

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν αντιδράσεις, οι οποίες διατυπώθηκαν μέσω του γερμανικού Τύπου. Το μέλος του Συμβουλίου των Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων της Γερμανίας Λαρς Φελντ υποστήριξε ότι εάν υπάρξει απόκλιση από την πολιτική δημοσιονομικής σταθεροποίησης, θα επανέλθουν και θα ενισχυθούν οι αμφιβολίες των επενδυτών σε ό,τι αφορά την αξιοπιστία αυτής της πολιτικής και των υπερχρεωμένων χωρών.

Ο συνάδελφός του οικονομολόγος Κριστόφ Σμιντ, στην ίδια εφημερίδα, τονίζει ότι όσο κάποιες χώρες μπορούν να χρηματοδοτήσουν τα χρέη τους μόνο με ευρωπαϊκή βοήθεια, μια πιο αργή προσαρμογή θα αποσταθεροποιούσε μακροπρόθεσμα την Ευρωζώνη.

Πάντως, ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας του ΟΗΕ Γκάι Ράιντερ, μιλώντας στην Sueddeutsche Zeitung επισημαίνει την επιδείνωση των κοινωνικών συνθηκών στην Ευρώπη και ζητά αλλαγή πορείας, με την εφαρμογή πολιτικών ανάπτυξης και ενίσχυσης της απασχόλησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.