Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

O TΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ...


Ευθύνες στην κυβέρνηση για τον τρόπο διαχείρισης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, επέρριψε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε την Τρίτη με σωματεία εργαζομένων των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων...
Κατά τη συνάντηση ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «θα έχει στο ακέραιο την ευθύνη αν χρεωθεί ο ελληνικός λαός 1,2 δισ. ευρώ», όσο, δηλαδή είναι το πρόστιμο που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται να επιβάλει στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Και θα έχει, όπως είπε, την ευθύνη «γιατί δεν τόλμησε ούτε να ψελλίσει την ύπαρξη του άρθρου 346 της συνθήκης της Λισσαβόνας και να δηλώσει ρητά και κατηγορηματικά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι η λειτουργία των ΕΑΣ αποτελεί ζήτημα δημοσίου συμφέροντος και εθνικής ασφάλειας, που υπηρετεί τις αμυντικές ανάγκες της χώρας».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι «η στάση αυτή πιστοποιεί την πολιτική επιλογή της τρόικας εσωτερικού, όχι απλώς να συνεχίσει την πορεία απαξίωσης των ΕΑΣ, αλλά να τα πυροβολήσει τελικά εν ψυχρώ».

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να αποδεσμευτούν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα από την όποια προοπτική ένταξης στο ΤΑΙΠΕΔ.

«Εκείνο που απαιτείται είναι ένας ενιαίος δημόσιος φορέας αμυντικής βιομηχανίας, με ανασυγκρότηση των εργοστασίων του, στην προοπτική ενίσχυσης της απασχόλησης και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «είναι απαράδεκτο τέτοιες μέρες να αγωνιούν οι εργαζόμενοι για τα δεδουλευμένα τους, όταν έχουν συμπληρώσει τέσσερις μήνες απλήρωτοι και να μην εξασφαλίζεται η ομαλή χρηματοδότηση της εταιρείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.