Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

OI ΙΣΛΑΝΔΟΙ ΤΙΜΩΡΗΣΑΝ ΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ...


...ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ...
Προβάδισμα στα κεντροδέξια κόμματα της αντιπολίτευσης στις εκλογές που διεξήχθησαν το Σάββατο στην Ισλανδία δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα της καταμέτρηση ψήφων σε μια από τις έξι επαρχίες της χώρας...

Αναλυτές εκτιμούν ότι τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν μια τάση τιμωρίας του κεντροαριστερού συνασπισμού που βρίσκεται στην εξουσία από το 2009.

Το κόμμα της Προόδου (κεντρώο), προηγείται με 33,5%, έναντι 28,4% του δεξιού κόμματος της Ανεξαρτησίας. Τα δυο κεντροδεξιά κόμματα βρίσκονται πολύ μπροστά από τους κυβερνητικούς συμμάχους, τη Συμμαχία (σοσιαλδημοκράτες), που συγκεντρώνει το 10,5%, και το Αριστερό-Πράσινο Κίνημα, με 5,5%.

Επικεφαλής των δύο κομμάτων που προπορεύονται είναι ο 38χρονος κεντρώος Σίγμουντουρ Ντέιβιντ Γκιούνλαγκσον, και ο 43χρονος συντηρητικός Μπιάρνι Μπενεντίκτσον. Και οι δύο έχουν επωφεληθεί από την κούραση των Ισλανδών μετά από χρόνια δημοσιονομικής λιτότητας και την προφανή δυσκολία να τα βγάλουν πέρα.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας κυριάρχησε το θέμα των οικιακών χρεών, ένα πρόβλημα που και τα δύο μεγάλα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν υποσχεθεί να αντιμετωπίσουν αμέσως. 

Στην Ισλανδία τα δύο πρώτα κόμματα συνήθως κυβερνούν μαζί και θα πρέπει να επιδιώξουν το σχηματισμό ενός συνασπισμού- κατ' αναλογία- ο οποίος θα εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλίο των 63 εδρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.