Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΛΑΡΚΟ: Η τρόικα απειλεί, το ΤΑΙΠΕΔ αντιπροτείνει...


ΛΑΡΚΟ: Η τρόικα απειλεί, το ΤΑΙΠΕΔ αντιπροτείνει...
Δεδομένης της δυσαρέσκειας τους με την κωλυσιεργία που διαπιστώνουν ως προς το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων στη χώρα, οι εταίροι αναλαμβάνουν δυναμική δράση, σκληραίνουν τη στάση τους και εξαπολύουν απειλές, σε περίπτωση που η ελληνική πλευρά δεν συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις του σχετικού προγράμματος.
Η ΛΑΡΚΟ και η πώλησή της αποτελεί «αγκάθι» όσον αφορά στο σκέλος των αποκρατικοποιήσεων και προκειμένου η υπόθεση να μην επέλθει σε αδιέξοδο, προτείνεται ο διαχωρισμός της σε «καλή» και «κακή».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κομισιόν ξεκίνησε να μοιράζει τελεσίγραφα για την πορεία της ΛΑΡΚΟ, απειλώντας με «λουκέτο», το οποίο εάν μπει, θα αφήσει στο δρόμο 1000 εργαζόμενους.

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, η Κομισιόν ζητά την επιστροφή 200 εκατ. ευρώ κρατικών ενισχύσεων που είχαν δοθεί παλαιότερα στην επιχείρηση.
Αυτό προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τη συνάντηση που πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή στις Βρυξέλλες στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Κομισιόν με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Γιάννη Εμίρη.
Παράλληλα, οι εταίροι απαγορεύουν στο Δημόσιο να παρατείνει για ακόμη 6 μήνες  τη σύμβαση παραχώρησης των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων προς τη ΛΑΡΚΟ.
Από την πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ προτείνεται να μεταβιβαστούν σε εταιρία ειδικού σκοπού (SPV) το εργοστάσιο της Λάρυμνας και τα μεταλλεία στον Α. Ιωάννη, προκειμένου να πωληθούν ανεξάρτητα από την λοιπή εταιρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.