Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Τέταρτη μέρα στα μπλόκα


Τέταρτη μέρα στα μπλόκα
Για τέταρτη ημέρα οι αγρότες της Θεσσαλίας βρίσκονται στο μπλόκο της Νίκαιας και ενισχύουν διαρκώς τις δυνάμεις τους, με τον αριθμό των τρακτέρ να ξεπερνά τα χίλια. Τα μπλόκα αναμένεται να ενισχύσουν και οι κτηνοτρόφοι, με κύρια αιτήματα την έλλειψη ρευστότητας και τη ρύθμιση των δανείων τους. Συνδικαλιστές αναφέρουν πως θα επιδιώξουν να συνομιλήσουν και με τον πρωθυπουργό, ραντεβού του οποίου η έκβαση αναμένεται να καθορίσει και την περαιτέρω στάση τους. 
Ένταση επικράτησε και χθες το πρωί, όταν αγρότες επιχείρησαν να κλείσουν για λίγα λεπτά τη Νέα Εθνική Οδό στον κόμβο της Νίκαιας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν συνέλευση. Η παρουσία εισαγγελέα στο σημείο και η άρνηση του αστυνομικού διευθυντή, ματαίωσε τα σχέδιά τους. Η Γ.Γ. του ΚΚΕ βρέθηκε χθες στο μπλόκο και κάλεσε μικρούς και μεσαίους αγρότες να αντισταθούν μαζικά στα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς όπως ανέφερε, μέσω της κοινής αγροτικής πολιτικής, επιχειρείται η εξόντωσή τους.
Οι αγρότες σκληραίνουν τη στάση τους μετά και την ολοκλήρωση των επαφών τους με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Συγκεκριμένα: 


- 100 τρακτέρ βγήκαν στην Αλεξανδρούπολη

- 150 στην Χρυσούπολη της Καβάλας

- Περισσότερα από 300 τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί σε τρία σημεία στη Δράμα, σε κάθετους άξονες της Εγνατία Οδού

- Επίσης, έντονη παραμένει η παρουσία τρακτέρ στις Σέρρες, στην Κουλούρα Ημαθίας και τη Λάρισα.

Μάλιστα, στις Σέρρες οι αγρότες ενισχύουν τις δυνάμεις τους με μπλόκα που έχουν στήσει με τα τρακτέρ τους, σε κεντρικές πλατείες των χωριών και σε κομβικά σημεία των επαρχιακών οδών, σε μία επίδειξη και παράλληλα καταμέτρηση δύναμης. Περισσότερα από ογδόντα τρακτέρ έχουν παραταχθεί στον οδικό άξονα Νέας Ζίχνης – Αμφίπολης, στην διασταύρωση του Δραβίσκου, ενώ αλλά τριάντα βρίσκονται ήδη στη διασταύρωση Μεσοράχης.
Την ίδια ώρα περισσότερα από ενενήντα τρακτέρ έχουν παραταχθεί στον κόμβο των Κερδυλλίων, επί της Εθνικής οδού Σερρών Καβάλας. Εξάλλου αμέτρητα είναι τα τρακτέρ που έχουν παραταχθεί στις κεντρικές πλατείες των χωριών του νομού.
Επίσης, από χθες, παραταγμένοι δίπλα από την Εθνική Οδό βρίσκονται και αγρότες από τη Λαμία, ενώ ανάβουν τις «μηχανές» τους οι αγρότες των Ιωαννίνων και της Αιτωλοακαρνανίας. Επίσης, αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αργολίδας κατέβηκαν χθες στο δρόμο, με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.