Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Εμμένει στο «σκληρό ροκ» ο Τσίπρας


Παράνομο διορισμό της ηγεσίας του ΤΑΙΠΕΔ καταγγέλλει ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, απειλώντας να «φρενάρει» τις ιδιωτικοποιήσεις.
Την τακτική του «σκληρού ροκ», τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στις αποκρατικοποιήσεις, επιλέγει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, καταγγέλλοντας ακόμη και παράνομο διορισμό του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, αφού στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής δεν εξασφαλίστηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία.

Μιλώντας χθες στους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταματήσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας», ενώ χαρακτήρισε το –επίσης προς αποκρατικοποίηση- εργοστάσιο ως «εμβληματική επιχείρηση και ιστορική βιομηχανία». Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε το «ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου» ως «μεγάλο έγκλημα», λέγοντας: «Το μεγάλο έγκλημα δεν είναι οι μισθοί και οι συντάξεις- που θα επαναφέρουμε με ένα νόμο και ένα άρθρο, όταν πολύ γρήγορα θα βρεθούμε σε θέση διακυβέρνησης, για να αντιστρέψουμε αυτή την καταστροφή. Το μεγάλο έγκλημα είναι ότι θέλουν τώρα, που βρίσκονται στην εξουσία αυτοί που κατεδάφισαν τον τόπο, να ξεπουλήσουν ό,τι έχει απομείνει σε εθνικό πλούτο για να μην έχει στα χέρια της, η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, που θα αναλάβει πολύ σύντομα, τα εργαλεία για την παραγωγική ανασυγκρότηση».
«Οι πιστωτές ζητούν να πάρουν και τα τιμαλφή, να πάρουν και τα ασημικά, να πάρουν ότι έχει απομείνει», συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα»
Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας, επαναλαμβάνοντας την ιστορική φράση του Ηλία Ηλιού «θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα», άφησε να εννοηθεί πως όποια αποκρατικοποίηση κι αν γίνει, θα είναι νομικά διαβλητή, αφού επικαλέστηκε παράνομο διορισμό του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, που είναι ο αρμόδιος φορέας για όλες τις αποκρατικοποιήσεις. Έκανε λόγο για «παράνομη δραστηριότητα» του ΤΑΙΠΕΔ και αιτιολόγησε την φράση του ως εξής: «Είναι παράνομο, γιατί ακόμη και με τους νόμους που οι ίδιοι ψήφισαν, ήθελε αυξημένη πλειοψηφία από την αντίστοιχη επιτροπή της Βουλής, προκειμένου να διοριστεί. Δεν είχε αυτή την πλειοψηφία. Όλοι περιμένουμε ότι αυτή η προσφυγή θα δημιουργήσει πραγματικά νομικό κώλυμα σε όλες αυτές τις διαδικασίες που θέλουν να περάσουν με πολύ γρήγορο τρόπο».
Τέλος, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε μετά τη συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit, όπου προειδοποίησε τους «σοβαρούς επενδυτές» να μην επενδύσουν γιατί «η κυβέρνηση καταρρέει και κρέμεται από μία κλωστή», ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε ότι θα συνεχίσει τον «πόλεμο» κατά των επιχειρούμενων αποκρατικοποιήσεων. «Δε θα σταματήσουμε να δίνουμε συνεντεύξεις και να φωνάζουμε στην Ελλάδα και την Ευρώπη ότι αυτό το ξεπούλημα εμείς θα το σταματήσουμε και με κάθε τρόπο θα προσπαθήσουμε να εμποδίσουμε αυτή την παράνομη δραστηριότητα του ΤΑΙΠΕΔ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.