Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

FT:«Τοξικό» πολιτικό παιχνίδι Ευρωπαίων σε βάρος της Ελλάδας


Picture 0 for FT:«Τοξικό» πολιτικό παιχνίδι Ευρωπαίων σε βάρος της Ελλάδας
Πολλές πληγές στην ελληνική οικονομίαεκτιμούν ότι θα προκαλέσει η καθυστέρηση στηνεκταμίευση της δόσης των 44 δισ. ευρώ, οιFinancial Times. Σε κεντρικό τους άρθρο χαρακτηρίζουν «τοξικές» τις πολιτικές συνέπειες από το αδιέξοδο αυτής της εβδομάδας, υποστηρίζοντας παράλληλα πως πρέπει να εξεταστούν όλες οι επιλογές, συμπεριλαμβανομένου ενός «κουρέματος».
«Οι επίσημοι δανειστές
ταπεινώνουν την κυβέρνηση, της οποίας ηγείται ο Αντ. Σαμαράς, ο οποίος χρησιμοποίησε μεγάλο μέρος από το εκλογικό του κεφάλαιο ώστε να περάσει το πρόγραμμα προσαρμογής που απαίτησαν οι δανειστές» τονίζουν οι Financial Times.
Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα η διαφωνία εντός της τρόικας άφησε την Αθήνα να περιμένει τα χρήματα που της υποσχέθηκαν, αναφέροντας επίσης ότι η κυβέρνηση του Αντ. Σαμαρά τήρησε το δικό της μέρος της συμφωνίας. «Ενώ οι τράπεζες παραμένουν σε μηχανική υποστήριξη, οι ελληνικές επιχειρήσεις στερούνται της δυνατότητας για επενδύσεις που θα οδηγήσουν την οικονομία σε έξοδο από την επιδεινούμενη ύφεση», σημειώνουν οι FT.
Εκτιμούν πως το να αυξηθεί η πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα, δεν είναι σίγουρα προς το συμφέρον της Ευρωζώνης. «Ως τώρα οι αγορές υπήρξαν επιεικείς στην επανεμφάνιση της ευρωπαϊκής αδράνειας. Η ελληνική υπόθεση έχει δείξει επανειλημμένα στο παρελθόν ότι είναι πολύ ευκολότερο να χαθεί η εμπιστοσύνη των αγορών παρά να ξανακερδηθεί», καταλήγουν.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.