Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ μέσα στο 2013

Στη θέση της ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη μέχρι τα μέσα του 2013…
επιμένει η Capital Economics, καθώς η Γερμανία θα αρνηθεί να συναινέσει σε μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Ως έναν «επίδεσμο» κι όχι θεραπεία για την ασθένεια από την οποία πάσχει η Ελλάδα, δηλαδή το χρέος, χαρακτηρίζει την εκταμίευση της δόσης ο Ben May, αναλυτής της Capital Economics.
Ο αναλυτής δηλώνει
αισιόδοξος ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι της τρόικα θα συμφωνήσουν για την εκταμίευση της δόσης, ωστόσο όχι και για το μείζον ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
Σε μακροπρόθεσμη βάση, η μείωση των επιτοκίων δανεισμού ή η αλλαγή των στόχων για τα μακροοικονομικά μεγέθη είναι απίθανο να βοηθήσουν τη χώρα, σημειώνει ο May χαρακτηρίζοντας ουσιαστικά ως ημίμετρα τα όσα εναλλακτικά προωθούν οι Ευρωπαίοι, προκειμένου να αποφύγουν ένα νέο «κούρεμα», δεδομένης της άρνησης του Βερολίνου.
Η Capital Economics επιμένει στη θέση της ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη μέχρι τα μέσα του 2013, με κυριότερο παράγοντα που θα οδηγήσει σε αυτή την εξέλιξη, την άρνηση της Γερμανίας για νέο «haircut» στο ελληνικό χρέος.
trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.