Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΦΟΡΟΛΑΙΛΑΠΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

…ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!
ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ!
Έτοιμο να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση είναι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ενδεχομένως, ακόμα και σήμερα κατά τις δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ Γ. Στουρνάρα, το οποίο στη συνέχεια θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση.
Για την εφαρμογή της βάρβαρης ταξικής πολιτικής που υπαγορεύεται στον κρατικό προϋπολογισμό, την συντριπτική πλειοψηφία των φόρων θα την πληρώσουν μισθωτοί, κυρίως αυτή με προστατευόμενα παιδιά, αυτοαπασχολούμενοι και μικροί αγρότες, από τους οποίους η κυβέρνηση υπολογίζει, κυριολεκτικά, να τους ξεζουμίσει.

Ειδικά για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους, προβλέπεται ότι λόγω της κατάργησης του αφορολογήτου ορίου θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρους. Παράλληλα, καταργούνται φοροαπαλλαγές (τόκοι στεγαστικών, ενοίκια πρώτης κατοικίας και παιδιών που σπουδάζουν,δίδακτρα φροντιστηρίων, ασφάλιστρα ζωής) που οδηγούν και αυτές σε αύξηση της φορολογίας.

Από τους υπολογισμούς, χωρίς τον συνυπολογισμό των οικογενειακών επιδομάτων, προκύπτουν περισσότεροι φόροι εισοδήματος για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα από 11.000 ευρώ και πάνω. Ορισμένες κατηγορίες οικογενειών με παιδιά ίσως να δουν και οριακή μείωση της συνολικής επιβάρυνσης αν «καταφέρουν να πιάσουν» τα αυστηρά εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, που έχουν τεθεί για τη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων. Στην τελευταία περίπτωση μιλάμε για την επιβίωση των οικογενειών στα όρια της εξαθλίωσης...
Μεγάλη φορολογική επιβάρυνση περιμένει επίσης τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους αλλά και τους μικροιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι, νοικιάζοντας κάποιο ακίνητο, συμπληρώνουν το εισόδημά τους. Πιο συγκεκριμένα, για ελεύθερους επαγγελματίες-ατομικές επιχειρήσεις καταργείται το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ. Θα υπολογίζεται φόρος από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 26% για εισόδημα έως 50.000 ευρώ. Εισόδημα πάνω από 50.000 ευρώ θα φορολογείται με 33%. Έτσι, θα πληγούν οι μικροεπαγγελματίες, οι οποίοι θα πληρώνουν φόρο από το πρώτο ευρώ, την ίδια στιγμή που οι «μεγάλοι» ελεύθεροι επαγγελματίες (μεγαλοδικηγόροι, μεγαλογιατροί κλπ) θα δουν την φορολογική τους επιβάρυνση να μειώνεται από το 45% (για τα εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ) στο 33%!
Για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που τα νοικιάζουν, επιβαρύνονται τα χαμηλά ενοίκια και ευνοούνται τα υψηλά. Τα εισοδήματα από είσπραξη ενοικίων θα φορολογούνται αυτοτελώς από το 1ο ευρώ ως εξής: 10% φόρος για τα πρώτα 12.000 ευρώ και 33% για το εισόδημα από ενοίκια που ξεπερνάει τα 12.000.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ.Στουρνάρας οι αγρότες θα φορολογηθούν παραπάνω από το 2014 καθώς γι΄αυτούς καταργείται ο τεκμαρτός προσδιορισμός του εισοδήματος. Ο φόρος επί των κερδών τους θα είναι 13%.
Μεγάλες κερδισμένες θα είναι οι επιχειρήσεις για τις οποίες η συνολική φορολογική επιβάρυνση θα μειωθεί κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες, δηλαδή από 40% που είναι σήμερα στο 33% το 2013. Συγκεκριμένα,  προβλέπεται πως η φορολογία των μικρών εταιρειών -ομόρρυθμων (ΟΕ) και ετερόρρυθμων (ΕΕ) -  θα αυξηθεί ενώ των μεγάλων εταιρειών - ανώνυμες (ΑΕ) και περιορισμένης ευθύνης (ΕΠΕ) θα μειωθεί. Όσες ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες τηρούν βιβλία Β' κατηγορίας θα φορολογούνται με συντελεστές 26% και με 33% στα διανεμόμενα κέρδη.
 
Οι Ο.Ε. και οι Ε.Ε. που τηρούν βιβλία Γ' κατηγορίας θα φορολογούνται όπως οι Α.Ε. και οι ΕΠΕ με συντελεστές 26% και 10% στα διανεμόμενα κέρδη. Επίσης «κλειδώνει» η φορολογία των Α.Ε. και των ΕΠΕ στο συντελεστή 26% και 10% στα διανεμόμενα. Σύνολο φορολόγησης δηλαδή 33% έναντι του 40% που ισχύει σήμερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.